Златка Димитрова: Николай Банев е виновен за смъртта на татко! ИНТЕРВЮ

Златка Димитрова

  Златка Димитрова e най-известната плеймейтка в България. Става особено популярна след участието си в последното издание на „Вип Брадър . Оттогава е чест гост на различни тв предавания.

– Злати, какъв е конфликтът ти с Николай Банев?
– Става дума за дело, което водим вече 11-а година. Оспорваме собственост на втория ми баща Димитър Янев, чийто наследник е моята майка, както и двете със сестра ми. Николай Банев прави приватизация с фалшиви документи. Информацията, която получих от сегашния ни адвокат Стоян Донков, е, че адвокатите ни преди това са били подкупвани от хората на Банев. Те са били натискани от него, което звучи страшно.

Николай Банев

– Казваш директно, че Николай Банев е натискал адвокати?
– Не само тях, но и прокурори на Бургас. Имаме нотариален акт за терена. Той оспорва нашето място, твърди, че е било към неговата фирма „Хелио-тур-с“. Това не е така, защото общината връща местата на робствениците – на баба ми Елена Диамандиева, а наследник е баща ми. Преди време в общината става пожар и документацията изгаря, включително нотариалните актове. Започва преиздаване на документи и фирмата на Банев „Хелио-тур-с“ се възползва от тази какофония.

– Как преживя баща ти тази драма?
– Много болезнено. Той заради това се разболя от рак. 10 години ходеше да се разправя по делата. Показваше документи и делото все се връщаше и го разиграваха. Сестра ми си продаде апартамента, за да направим заведение и да построи бунгала на терена.

– Кога ще има ново заседание по делото, за да стане ясно чия е собствеността?
– До месец.

– Познаваш ли Николай Банев?
– Никога не съм го виждала. Не съм чула добри думи за него. Предупреждавали са ме да внимавам с него.

– Вярваш ли, че в България може да има справедливост?
– Надявам се да спечелим делото. Хората започнаха да се събуждат и да обръщат внимание на корупцията.

Лошото е, че парите винаги играят важна роля. Неслучайно Темида е със завързани очи. Дано да ги развърже за нашето дело. Баща ми си отиде заради това. Веднъж се върна от едно дело и щеше да се разплаче, въпреки че пред нас никога не споделяше това, което го натъжава и напряга. Но усещах яростта и безсилието му. Не е приятно да ти вземат дома и да те изгонят на улицата. Болезнено е, защото тази земя се предава от род на род.

– Обикновеният човек в България безсилен ли е пред силните хора?
– Неслучайно съм си татуирала на гърба надписа „Знай правата си“. Хората се страхуват.

Не полагат усилия за нещо по-добро, знаят, че корупцията е на високо ниво, че парите играят навсякъде. Ако нямаш гръб зад себе си, не струваш нищо. Хората си стоят в бърлогите. Не излизат, не стачкуват. Българският народ няма самочувствие.

– Ти за какво би се борила?
– Ако имах възможност, щях да се срещна със Симеон Дянков да си говорим за бюджета на България.

– Какво „ще му кажеш?
– Не съм депутат, нито имам богат речник. Но бих му казала да заделят по-малко пари депутатите да си купуват лъскави коли, защото те карат последни модели беемвета и мерцедеси. Да дават по-малко пари за облагите на хората, които управляват и постоянно получават някакви надбавки. Да обърнат малко повече внимание на инфраструктурата.

– Че нали непрекъснато се откриват магистрали?
– Оставете магистралите. Като се построи нов блок, около него няма никаква инфраструктура. Скоро бях в Турция – пред всяка нова сграда има градина, детска площадка и игрища. Не е ли добре това да стане и у нас за да не ходят децата в кафенетата и да стоят пред компютрите, където да гледат какви ли не изродщини. Борила съм се да намеря 4000 лв., за да спася дете което е на прага да умре. А познавам хора, които плащат по 4000 лв. за една бутилка и дават по 10 000 лв. за вечеря. Това е отвратително.

– Освен с Дянков с кого би искала да се срещнеш?
– С никого. Бойко, дето реже лентите постоянно, не ме интересува. С Цветанов се засякохме по време на записа на „Стани богат“. Исках да се снимам с него. Дойде ескорта му и го изкараха, все едно е Обама.

– Защо искаше да се снимаш с него?
– Просто ей така. Да се запознаем. Но Цветанов го изведоха с 4-5 човека охрана, сякаш не знам какво ще му се случи.

– Каква е мечтата ти освен телевизионна кариера?
– Изкам да имам семейство с Мирослав. Искам нормален живот. Аз не съм алчна, не ламтя за много. По-важното е да се чувстам щастлива, че живея и дишам. Това ме зарежда. За мен животът не се опредя от това да покажа във Фейсбук, че карам Ферари какво съм си купила и дали съм ходила на Малдивите, в Дубай, както и колко пъти съм се женила. Мисленето ми е различно от това на известните личности.

– Всички те знаят и теб.
– Не съм суперзвезда. Мразя измислените титли. Казвам: „Хора, успокойте се. Звездите са само на небето“. Нашият роден хайлайф е смешен. Появяването им по събития е показно лицемерие. Затова не ходя по дискотеки

„Излизам в месеца веднъж, и то заради мои приятелки. Много са фалшиви хората. Титлата плеймейт е нещо преходно. Важно е какво ще направиш след това.

– Как си представяш живота след година?
– Държавата ни върви в грешна посока заради нашите управници.
Има много грешки, които не могат да се оправят с един мандат. Няма как обаче да успокоиш този озверял народ. Смятам, ме по времето на бай Тошо много добре се е живяло.

Не знам дали има оправия, но докато има корупция и управляващите си правят каквото искат, с държавата няма нищо да стане. И най-важното е да се оценява трудът на най-важните хора в държава.

– Кои са те?
– Учителите и лекарите. От тях зависи бъдещето на децата. Майка ми е начална учителка и работи за 400 лв. По денонощия не спи. Връща се утрепана. Възпитава много деца. Но хората като нея нямат стимул за нищо. Мислят да имат в хладилника хляб и сирене. Децата от малки правят престъпления, вземат наркотици. Не вървят на добре нещата. Дай боже да дойде правителство, което да оправи какофонията.

– Майка ти за какво ти се кара?
– Че съм избухлива. Скара ми се много, че сбърках столиците във „ВИП Брадър“.

– Има ли въпрос, който си задаваш най-често?
– Какво ще стане с мен?

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *