Евтим Милошев на 45: Съжалявам, че не станах баща по-рано, вече можеше да имам няколко деца! ИНТЕВЮ

Евтим Милошев

  Някога в „Ку-ку“ наричаха Евтим Милошев Репортера Слънце – алюзия с Краля Слънце Луи XIV. В култовата студентска програма инженерът геодезист се изявяваше пред камерата, а днес е зад нея. Негови сега са едни от най-успешните продукции в българския телевизионен ефир -„Столичани в повече“, „Комиците“ и „Нека говорят“, „Сървайвър“ и „Дървото на живота“. Заради високите рейтинги на шоутата си Милошев е достоен да носи и един друг прякор – Продуцента Слънце.

В началото на май Евтим чуква 45 години. Юбилеят му е добър повод да направим с него поредното си интервю. Но не е и единственият. Повод за разговора ни е и това, че неотдавна Милошев стана шеф на Асоциацията на независимите телевизионни продуценти.

– Г-н Милошев, закъсняхте с 2 часа за срещата ни. Вероятно сте затрупан от работа…
– Извинявам се за това закъснение, но денят ми е твърде дълъг и натоварен, прекалено много работа има. От една страна, това е хубаво. От друга страна, работата ме затрупва до такава степен, че понякога не ми стига времето. Разбира се, така е и с моите колеги.

– Как вървят снимките на сериала „Дървото на живота“?
– По-миналата неделя приключихме със снимките, а в понеделник ни беше партито по този повод. „Дървото на живота“ е една хубава и сбъдната мечта за мен и колегите ми от „Дрийм тийм“. Реализирахме проекта с подкрепата на ТВ 7 и имаме претенцията, че се получи стойностен сериал, който създава стандартите и определя категориите в нашия занаят. „Дървото на живота“ е изключително постижение в моята биография и в биографията на фирмата ни.

Със синът си Петър

– Имаше ли проблеми на снимките?
– Да, мен ме хвърли един жребец в калта. Двама колеги – каскадьор и актьор, също паднаха, но за щастие нямаше сериозни травми.

– Във времето, в което ТВ 7 излъчва „Дървото на живота“, по Би Ти Ви върви „Фамилията“ – друг много силен сериал. На какво разчитате вие, за да спечелите зрителите на ваша страна?
– Имаме невероятен кастинг. Актьорите, които участват в „Дървото на живота“, са едни от най-добрите. А и нашият сериал е уникален, историческа сага не е правена, филмът докосва националните ни чувства и третира теми и сюжети от националната история, гордея сестова, че правя най-българския проект за последните 20 години. „Дрийм тийм“ е продуцентска фирма, създава съдържание и го предоставя на определена телевизия. Това е нашата сила – съдържанието. Телевизиите са конкуренти и те си решават кое, кога и къде да бъде излъчено. Каквото зависи от нас – правим го в продукцията, не в програмирането.

– Жена ви Христина също играе в „Дървото на живота“. Не се ли притеснявате от обвинения в шуробаджанащина?
– Не се притеснявам, нека и Христина да има някаква полза от мен (смее се). Христина играе в сериала заради своите професионални качества. Но дори и да приемем, че е шуробаджанащина, за мен е окей. Значи винаги е добре да имаш близки отношения с продуцента (смее се).

Милошев с Христина, която свали в "Сървайвър"

– Открай време работите с Би Ти Ви. Какво ви накара да започнете и с ТВ 7? Това, че приехте да тъчете на два стана, създаде ли напрежение в отношенията с дългогодишните ви партньори?
– Ние сме независима продуцентска компания и е естествено да искаме да работим с всички телевизии, които са на пазара. Това е най-нормален пазарен механизъм. С Би Ти Ви направихме страшно много проекти и продължаваме да работим. Като продуцентска компания тръгнахме с подкрепата на водещата телевизия в България. За мен и фирмата е чест, че работим с тях. За сериала „Дървото на живота“, както и за риалити формата „Кралицата на шопинга“ ни поканиха от ТВ 7 и за нас е добре, че работим с един динамичен и бързо развиващ се тв канал. Имаме много проекти и телевизиите са в течение на това. А проектите се реализират, когато се стигне до договор. Нашата работа е да генерираме идеи и след това да ги реализираме.

– Преди време братя Халваджиян имаха конфликт с Би Ти Ви и се разделиха с телевизията, вие се явихте на пресконференцията, на която те обявиха мотивите за напускането си и мнозина изтълкуваха това като подкрепа от ваша страна за Маги и Джуди….
– Нормално е като продуцент да проявявам интерес и да се информирам за събития, които се отнасят до телевизионния бизнес. Когато отидох на пресконференцията, разбрах за какво всъщност става въпрос. За мен това е търговски спор между две дружества. Що се отнася до обвиненията за цензура в Би Ти Ви мога да кажа следното. С тази телевизия работя повече от 12 години, от които 7 като независим външен продуцент. И никога под никаква форма не е имало цензура, която да е налагана на мен или на нашата компания.

Христина с Димитър Рачков и синът им, който Милошев приема като свой

– Каква ще е съдбата на „Столичани в повече“? Ще има ли още сезони?
– Вече е заснет и шестият сезон. И след всяка заснета серия си казваме, че се е получила най-добре. Актьорите горят в образите си и екипът е добре смазан, фокусът е в съдържанието и идеите.

– А ще има ли пак „Сървайвър“?
– Това е изключителен проект, с който аз и „Дрийм тийм“ сме много емоционално свързани. Вярвам, че има място за него в българския ефир и по-конкретно в ефира на Би Ти Ви. Надявам се, че телевизията ще вземе решение за нов сезон на „Сървайвър“.

– В „Дрийм тийм“ имате ли спорове със съдружника ви Любо Нейков?
– Любо е изключителен приятел и партньор и винаги усеща кога на мен ми е трудно. И аз съм така към него. Взаимно е. Но неговият талант е толкова голям, че винаги умее да ме разсмее дори когато не ми е до смях. Спомням си една кризисна среща във фоайето на хотел „Хилтън“. Тръгнахме си доста мрачни, но Любо направи страхотен етюд. Излизайки, изигра, че въртящата врата го удря по главата и се строполи на земята. Веднага притича на помощ целият персонал на хотела. Всички бяха силно притеснени, докато разберат, че Любо всъщност се шегува. Ето това е класическа улична комедия дел арте. И както бях силно угрижен, се разсмях до сълзи.

– Станахте шеф на Асоциацията на независимите телевизионни продуценти. Ще поканите ли Слави да се присъедини към вас?
– Слави е единственият продуцент, който не е член на асоциацията. Вече в качеството си на нов председател може и да го поканя. Но Слави е различен, той си има своите представи за живота и света. Една от неговите представи е да си бъде сам юнак на коня. Макар че асоциацията работи в полза на всички продуценти.

– Вече 20 години се занимавате с телевизия. Кой беше вашият най-труден момент?
– Обръщайки се назад във времето, виждам повече хубави моменти. В „Ку-ку“ правех поредното издание и имах закъснение с монтажа. Тогава за мен това беше край на всичко.

Съществуваше огромен риск предаването да не излезе в ефир. Говорих с Петър Курумбашев и той ми каза да се оправям. Отидох при Хачо Бояджиев, генерален директор на БНТ по това време. Седях пред кабинета му и изпуших една кутия цигари, докато ме приеме. Искаше ми се земята да се отвори и да изчезна, толкова голямо беше притеснението ми. Обясних на Хачо, че съм закъснял с монтажа, защото съм бил фиксиран в съдържанието – бил съм повече емоционален, отколкото практичен. Хачо ми отпусна извънреден монтаж против всякакви правила, но ми каза да си взема поука Оттогава знам, че в телевизията вре мети и сроковете еа по-важни от всичко.

– От кога не пушите?
– От 2001 г. Реших и спрях цигарите от раз. Преди това съм пушил около 15 години. Позволявал съм си да палвам само по време на снимките на „Сървайвър“, но там е друг климат, друга среда, друга емоция, други забавления. Как да откажеш пура, току-що свита върху крака на до-миниканка, пък макар в моя случай грозна и дебела.

– При вашето натоварено ежедневие остава ли ви време за гмуркане и ски в Алпите?
– Не. Отдавна не съм се гмуркал и не съм карал ски. Единственото, от което не съм се лишил, са моите неделни мачове. Там съм постоянен. Всяка неделя по час и половина играя футбол с приятели, напълнял съм с около 3 килограма и това ми пречи да съм перфектен на терена, но в най-скоро време ще вляза във форма. Давам всичко за футбола, искам да съм по-бърз и да вкарвам голове, така че ще отслабна.

– А време за семейството ви намирате ли?
– Да, разбира се. Синът ми вече е на годинка и 5 месеца и сега си давам сметка, че късно открих очарованието на бащинството. Вече можеше да имам няколко деца. Помагат ни родителите ни, бабите са в добра форма. Семейството е моята опора. Те са ми голямата подкрепа в живота.

– Правите ли разлика между сина си Петър и детето на Христина от Димитър Рачков? Замисляте ли се за други деца?
– Разбира се, че не деля децата. А въпросът за още бебета е Божа работа. Но съм готов поне за още 2 деца.

– На 2 май ставате на 45. Чувствате ли се остарял?
– Не е за вярване колко бързо ги навъртях. Чувствам се доста по-млад. И съвсем по младежки не мисля за годините.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *