Волен Сидеров: Гордън Хюз нареди страната ни да бъде разпродадена! ИНТЕРВЮ

Волен Сидеров

  Волен Сидеров освен отявлен националист е и мирянин, който открай време стриктно спазва народните обичаи и традиции. Споделя, че кара на постно, вода и протеини, които пие, защото всекидневно тренира във фитнес залата.

Разговорът ни обаче се завърта около избора на служебен премиер, монополи на ЕРП-та, хранителни магазини и разбира се, валутния борд, който започва да се клати.

– Г-н Сидеров, напоследък изявите ви по телевизията зачестиха и направихте няколко остри изказвания срещу служебното правителство. Какво против имате Марин Райков?
– Казах, че докато е бил във Външно министерство, е правил недопустими неща. Той беше обещал на турския посланик да не се поставя въпросът за арменския геноцид. Защо? Качеството му на зам.-министър в правителството на Костов не позволява да води подобни разговори. От него се изисква да стои на дистанция, а не да козирува и така да покаже, че работи едва ли не за Турция и нейните интереси. По въпроса за тракийските имоти също бе направил гаф. Беше приел турската позиция, която е: „Всеки един наследник да отива с документи и в местен съд да си търси правата“. Това е пълен абсурд. Хората навремето са бягали с дрехите на гърба си от унищожение. Не са си носили нотариалните документи в джоба. Турция трябваше да ни обезщети с имоти на стойност над 10 милиарда долара които държавата ни да получи и да намери начин да разпредели между наследниците на бежанците.

– Атакувахте го и за арестуването на медицинските ни сестри в Либия. Защо бе нужно това?
– За да се знае истината. Разбира се, в техния случаи вина има и Надежда Нейнски. Потулиха случая и дадоха възможност на Либия да унижи България и да разбие живота на медиците ни. Външно трябваше да разгласи опасността от присъди над сестрите, за да търсим помощ от Европа. А те го потулиха. Марин Райков, в качеството си на зам.-министър, е подготвял нещата, бил е оперативен. Вероятно в качеството си на такъв е посъветвал Надежда да не вдигат шум, което е грешна позиция. 2 години преди да стане премиер, Райков е бил консултант на ГЕРБ по външните въпроси. Предложил се е, работил е по-рано с правителството на сините. Аз лично не го познавам, но забележките ми към него са да работи за страната. Но президентът Росен Плевнелиев вече направи няколко гафа с назначаването на този кабинет.

Кристалина Георгиева

– Какви са те?
– 5-6 души са на държавна работа и другаде, освен в Министерски съвет, което не е допустимо. Един се води на работа в БАН, друг в БНБ, трети – в Министерство на финансите. По решение на Конституционния съд министрите и техните заместници не могат да заемат друга държавна длъжност. Но не е само това. Има данни, че Юлиян Попов, министърът на екологията, все още си е английски гражданин. Той не го е опровергал досега публично. Самият Марин Райков е роден във Вашингтон, което значи, че автоматично е получил гражданство. Може и да го е отказал, но да застане и да разкаже. Аз затова настоявах да присъствам на заседанието на Министерски съвет. Нека има контрол.

– Смятате ли, че „Атака“ има шанс да участва в управлението на страната отново?
– Ще направим всичко възможно, но това не ми звучи успокоително. Ако идеите ни не почнат да се прилагат на практика, можем да останем блокирани, както вече ни се случи в 1-2 парламента. Обикновено предлагаме неща, но се сблъскваме с бетонна стена.

Волен Сидеров

– С кого се надявате да сте в коалиция?
– Ще ми се да влязат формации от протестиращите граждани. Вярно, че те не могат да се организират добре, но ги разбирам. Ще ми се да ни подкрепят, когато предложим да се разгледат концесиите за добив на злато за ЕРП-тата, Законът за българския език, битката ни за по-високи доходи. Тези неща ние ги предлагахме, но управляващите ги отхвърляха. Такава ми е надеждата. Ако не се получи, ще има нови избори за нов парламент.

Зная, че милиони българи изразяват идеите ми. Рано или късно ще сме в управлението, за да я има истинската България.

– Мислите ли, че има трезвомислещ българин, който вярва, че наистина концесиите ще бъдат прекратени с лека ръка и всичко в държавата ще тръгне по мед и масло?
– Да, факт е, че държавата е подписала вече. Но същата държава може да прекрати договорите, защото чуждите фирми не изпълняват обещаното. Е, какво ще стане? Ще почнат да ни съдят за неустойки и еди какво си, но ще загубят. ЧЕЗ и останалите 2 фирми също имат безброй нарушения които са повод за незабавно прекратяване на контрактите. Важното е да върнем енергията в български ръце. Масово не се спазват лицензионните разрешения, не инвестират, а бяха обещали. Не могат да прехвърлят правата си на дъщерни фирми, а го правят. Осчетоводяват разходи, които прехвърлят на дъщерни фирми и изнасят зад граница. Всичко това беше установено в един доста обширен одит на ДКЕВР преди повече от една година. И ние този доклад го огласихме, но не му обърнаха внимание. Хилиха ми се насреща. А сега главният прокурор призна, че съм прав. И въпреки това в ДКЕВР си правят оглушки. Същото е и в Комисията за защита на конкуренцията.

– Да, но може би проблемът в страната не са само монополите на ЕРП-тата. Цените на тока се отразяват на стоките за бита, хранителните продукти. Май няма скорошен изглед за светлина в тунела?
– Големите хранителни вериги също са монопол. Те навлязоха на българския пазар и продължават да се рекламират агресивно, да имат двоен стандарт. При тях касовите бележки, които се издават, не се отчитат ежеминутно, както е в кварталните малки магазинчета, защото били голяма система. Чак на края на деня си дават данните от оборота в НАП. Значи отчитат, каквото решат да отчитат. Само това да вземеш, е достатъчно нарушение да се прекъснат договорите. Друго – всички правителства досега подкрепяха идването в България на големите хипермаркети. Разни комисии на тепсия им поднасяха разрешителните за строежи. Издигнаха се сгради в центровете на градовете, което го няма никъде по света. В центъра обикновено са старите, традиционни местни магазини. Но това не е всичко. Големите супермаркети поставиха на колене българските производители, които трябва да плащат огромни такси, за да бъдат продавани в тях. Възмутен съм. Знаете ли какви са приходите им?

– Не, какви?
– 3 милиарда 348 милиона лева е годишният оборот на чуждестранните супермаркети у нас. Някои дори отчитат загуби. Останалите – минимални печалби, колкото да не е без нищо. При 3 милиарда и половина оборот, никакви данъци върху печалбите. Българинът, когато пазарува, дава парите си за благото на германци, австрийци, холандци. Бедна България храни богатия Запад. Това е абсурдна ситуация, разбирате ли?! Същото е положението и с мобилните телефони. Че „Глобул“ е гръцка държавна фирма със 738 милиона годишна печалба. Каква е логиката Гърция да печели от нашите мизерно изкарани левчета?! Какво са направили гърците за нас? Един ретланслатор не са построили. Влагат средства в офиси, където да събират таксите и да дерат народа. Същото е положението и с „Мтел“ – австрийска фирма с 1 милиард годишен оборот. При банките нещата не стоят по-розово. От 22 действащи банки – 16 са чужди. Само от такси те са по-богати с 4 милиарда и няколко милиона. Не броим лихвите, вариациите с тях. И това е в чужди ръце. Какво излиза – токът, водата, петролът – все са на чужденци.

Е, докога да търпим това робство?! Да кажем: „Сори, Европа“. Да, европейци сме, но преди всичко сме българи.

– Но това, което казвате, е брутална атака срещу чуждия бизнес. Не разбирате ли колко е рискована подобна позиция?
– Това, което те правят, е атака срещу българина. Хората няма какво да ядат, а те ги дерат с безобразни цени и изнасят печалбите си навън. Тук нищо не остава. Трябва да мислим преди всичко за страната си.

– Чувам, че сте противник и на валутния борд?
– Той е голяма спирачка за икономическия растеж на страната. В момента има един страх у хората, да не се повтори сценарият от 1996-1997 г. Ще кажа, че тогава кризата бе предизвикана умишлено, за да дойде друга власт. Жан Виденов бавеше тоталната приватизация. Още през юни 1996 г. го бяха посетили от далечна Америка и му бяха заръчали да разпродава.

– Кой е нареждал какво да правим по онова време?
– Гордън Хюз и неговата асистентка Кристалина Георгиева, която тогава му носеше чантите. Двамата другари бяха заръчали на Виденов до есента да приватизира всички структуроопределящи предприятия в страната. Някои от заводите трябваше да са с 51 % чуждо участие, а други със 100%, като в Пирдоп. Жан започва да бави топката, усуква. Поръчват му банкова криза.

Тогава структурите на Сорос играят голяма роля и бързо влизат в играта. Лесно е да дестабилизираш малка страна като България. Обраха парите на хората, а самият Сорос се напечели с милиони. Иван Костов обеща да направи приватизацията до дупка и удържа на думата си. Така се стигна до валутния борд, което на практика е отнемане на централната банка. Държави без централна банка са няколко африкански републики от третия и четвъртия свят.

– Наскоро икономистът Владимир Каролев ви нарече „празна говорилня“…
– Не зная защо реагира така към мен. Допускам, че го прави, защото е типичен представител на колониалната схема, която пороби България. Той е консултант по сделката за „Пирдоп“. Комбинатът е продаден за 50 милиона долара. От сделката остана ощетена държавата. Каролев и такива като него консултираха ограбването на собствената си родина. Ядосва се, че аз излизам прав, че предупреждавах с книги и публикации за робската примка, която населението чак сега усети. Нормално е да ме нарича „говорилня“, в изблик на злоба.

– В началото на протестите казахте, че вече сте готов да влезете в манастир, защото виждате, че българският народ се събужда. Има ли такъв шанс – Волен Сидеров да стане монах?
– Аз ще го направя, като видя, че идеите ми се реализират. Като монах с расо не се виждам, но възнамерявам да се оттегля от политиката и да си пиша книгите. А манастир може да бъде всяко място, където се чувствам добре. Дори и сега съм отдаден на хората. Ходя по улиците пеша, не се крия в лимузини с държавни бодигардове. Гражданите ме спират, ръкуваме се, говорим. Изслушвам ги. На доста народ помагам дори финансово всеки ден. Направихме отряди на „Атака“, които издирват жертви на битова престъпност, така дипломатично наричам циганските нашествия и помагаме с каквото можем на пострадалите. Най-често помагам финансово за лекарства и операции на непознати. Не ми се ще да съм от политиците, които се радват на народа от прозореца на мерцедеса.

– Ако не влезете в парламента, с какво ще се занимавате?
– О, няма как, дори злонамерени социологически агенции ни дават поне 6%. Според мен те реално са между 9 и 12%.

– И все пак, може пък и да ви покажат червен картон. Тогава накъде?
– Пак ще се занимавам с политика. От 1989 г. се старая да отварям очите на хората. Продължавам да пиша, макар и не толкова активно. В момента по-често говоря по телевизията. Възнамерявам да разширя и преиздам книгата си „Основи на българизма“.

– Кога за последно сте били в манастир, вие сте вярващ човек – богослов?
– Преди месец-два бях в Рилския манастир. Но там отидох с мисия. Исках да видя едни много ценни ръкописи отпреди печатната епоха.

– В кабинета си имате доста икони, какво е отношението ви към вярата, светците?
– Аз се моля всеки ден за България. Всеки има необходимост от вяра, различен е пътят към нея. На човеците им е заложено да общуват с една по-висша сила. Те постоянно я усещат в ежедневието си. Затова, като политик, аз ще се боря вероучението да стане задължителен предмет, както е било до 9 септември 1944 г. Ако „Атака“ овладее Министерство на образованието, бъдете сигурни, че ще вкарам в час такъв предмет.

– Е, трудно ще е, все пак има и доста мюсюлмани…
– Който е друговерец, може да не влиза в час.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Волен Сидеров: Гордън Хюз нареди страната ни да бъде разпродадена! ИНТЕРВЮ"

  1. Владимир Каролев   29.03.2013 at 16:07

    Както е нормално за него Волен Сидеров лъже пак. Ще оставя настрана факта, че няма нито една цифра в интервюто му която да е вярна. Но не мога да пропусна поредното му голословно обвинение че съм консултирал ограбването на държавата. Ако продължи с тия празни приказки по мой адрес ще трябва да го осъдя за клевета. Не съм бил консултант на държавата за приватизацията на МДК Пирдоп. Фирмата в която работих тогава, KPMG, най-голямата фирма за счетоводен одит и финансови услуги в света прави финансов анализ на МДК Пирдоп от името на американската медодобивна компания Фелпс Додж. Белгийската фирма Юнион Миниер спечели международния публичен конкурс за приватизация на МДК Пирдоп. А другарят Волен Сидеров докато беше прес-аташе на Овъргаз защитаваше като лъв частните интереси на работодателя си и ревеше (бих казал с право тогава) против държавния Булгаргаз. Но не го чух да предлага Булгаргаз да национализира Овъргаз. Сидеров е уникален популист който по този начин си влиза в парламента ОК, като няма как по друг начин да се изхранва да влиза.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *