Защо нарът е полезен за здравето ни

Обичате ли нар? Освен прекрасния вкус, плодът има и редица свойства, който са полезни за здравето и красотата ни. Нека ги разгледаме!

nar-zdrave

Въпреки че нарът се яде само в определен период от годината, не го подминавайте. Освен че съдържа малко калории и много фибри, което е идеално, ако искате да отслабнете, съдържа и други вещества, които са полезни за сърцето.

ГОЛЕМИТЕ ПОЛЗИ ОТ ЯДЕНЕТО НА НАР

Отслабване с нар. Както споменахме, високо съдържание на фибри подобрява работата на чревния тракт и подобрява метаболизма. 100 грама семена от плода ви доставят 4 грама фибри. Нарът предпазва и от сърдечно- съдови заболявания, освен че помага да контролирате теглото си.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП- ПРОДУКТЪТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК

Нарът ви доставя витамини. Чудите се от къде да си набавяте витамин С и К? Плодът narопределено ще ви помогне в това отношение – 10, 2 млг витамин С и 16 млг витамин К, като количеството може да си набавите от 100 грама от семената на плода.

Витамин С помага на имунната система, като я прави по- здрава и устойчива на заболявания. Помага на раните да зарастват по- бързо и поддържа венците здрави. А витамин К поддържа костите здрави и силни.

Помага срещу рак. Нарът съдържа вещества като фитохимикалите. В малки количества защитават сърцето – правят го по- устойчиво на кардиологични проблеми. Заради танините, антоцианините и квертецина помага в борбата срещу рака и срещу растежа на туморите, както доброкачествени, така и злокачествени.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *