Системното недоспиване може да доведе до диабет

san

Спите ли достатъчно? Съвременният ритъм на живот е все по- изискващ и трябва да свършваме всичките си задължения, дори ако трябва да крадем от съня си. Това обаче не е добра идея.

Доказано е, че количеството и качеството на съня са толкова важни за здравето, както и начинът на хранене. Например, недоспиването не само се свързва с увеличаване на стреса, но и със затлъстяването, възможни проблеми със сърцето и с понижаване нивата на тестостерона. Освен това, хубавият сън е важен за външния ни вид, подобрява също издръжливостта ни при тренировка.

„ДИАБЕСТАН- КРЪВНА ЗАХАР И ВИСОКО КРЪВНО ПОД КОНТРОЛ! ВИЖ ТУК:

diabet-hrani

Ново изследване свързва малкото часове сън с развиването на диабет. Новото в този анализ е, че е наблюдавано как мастните клетки отговарят на безсънните нощи. Изследването показва, че при липса на сън, човек се чувства уморен или сънен. Същото се отнася и за метаболизма, който също започва да се държи анормално. Спрямо инсулина също се държи по- различно.

Отдавна учените търсят връзка между липсата на почивка и диабета. Хубавият сън е важен не само за предотвратяване на диабета, но и когато вече го имаме. Не отстъпва по значимост на храненето. Освен това, когато не почиват добре, хората с диабет ядат повече, което важи всъщност и за всички останали, които нямат заболяването.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *