Нежелани ефекти от пиенето на кафе

Повечето жени обичат да пият кафе сутрин, за да се освежат и да се заредят с енергия за деня. Някои го предпочитат силно, други – по- леко.

kafe-efekti

Въпреки че кафето ни помага да се събудим сутрин и да сме концентрирани, истината е, че има и странични ефекти върху тялото ни. Една чаша на ден, разбира се, няма да ни навреди, но нека обърнем внимание на нежеланите реакции, които може да предизвика:

БЕЗСЪНИЕ
Особено ако го пиете вечер, ви е почти гарантирано, че няма да спите. Кафето ни поддържа будни, пречи ни да почиваме през нощта, затова не пийте големи количества през деня.

ПРИСТРАСТЯВАНЕ
Това означава, че през деня чувстваме дискомфорт, ако не сме пили кафе. Това е малкото пристрастяване. В по- сериозните случаи води до изнервяне, треперене на ръцете и потене.

ЦЕЛУЛИТ

„БИО- КОД“ – ГЕЛЪТ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ! ВИЖ ТУК

Пиенето на кафе увеличава вероятността от поява на целулит. Кофеинът дехидратира и помага на тялото да задържа kafe-vredaвода. А задържането на течности е сред основните причини за целулит .Обезводняването може да причини главоболие и гадене, така че внимавайте.

ВИСОКО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ
Кофеинът увеличава кръвното налягане. Ефектът е временен, но ако пиете много кафе, може да стане и перманентен. Може да усетите действието на кафето върху кръвното ви чрез главоболие и шум в ушите.

Ако изпитвате такива симптоми, минете на безкофеиново кафе.

ОСТЕОПОРОЗА
Ако пиете повече от 3 чаши на ден, това води до намаляване на плътността на костите. Това е сред най- разпространените заболявания при жените.

МЕНСТРУАЛЕН СИНДРОМ
Жените, при които менструалният синдром е силен и продължителен, може да се влоши заради кафето. Същото се отнася и за шоколада.

ЕМОЦИОНАЛНО ИЗТОЩЕНИЕ
Кофеинът ни дава енергия и ни помага да се събудим. Но пречи на тялото ни да почива добре. Пиенето на много кафе ще ви създаде много излишна енергия. През деня може да сте добре, но през нощта ще сте много по- изморени и емоционално изтощени.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *