Краставицата спасява от задържане на течности

Краставицата е неизчерпаем източник на вода и калий. Като диуретик, предлага ненадминати пречистващи и разхлабващи свойства. По този начин премахва подуването по ръцете и краката, причинено от задържане на течности.

Cucumber on a white background

Освен това, допринася за тонизирането и поддържането на кожата опъната и хидратирана, особено когато се печем на слънце. Краставицата съдържа веществото, наречено ерепсин, ензим, който подобрява усвояването на протеините. Зеленчукът е нискокалоричен и затова участва във всички диети за отслабване.

„ТОП- СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЕЗКОМПРОМИСНО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК

Богат е на минерали. Откроява се с високото съдържание на желязо, калий, фосфор, taratorкалций и магнезий. Съдържа много витамин С, който помага срещу свободните радикали. Засилват защитите на имунната система и пречат на преждевременното остаряване на организма.

Освен това, краставицата съдържа витамин А, който е полезен за очите и зрението, също така предпазва лигавицата от инфекции.

Тъй като зеленчукът е богат на фибри, помага срещу запек като стимулира храносмилателната система.

СЪСТАВКА В ПРЕДИЯСТИЯТА

Краставицата е сред най- често срещаните зеленчуци в салатите, но също така участва в кремове и сосове. Използва се много в кухнята. Тъй като вече навлизаме в сезона на свежите зеленчуци, насочете се към повече салати, в които неизменна част да е краставицата.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *