Кои храни са афродизиаци

афродизиак

Шоколад

Каква е магията на шоколада? В основата е съдържанието на магнезий, който успокоява нервите.

За мощна ерекция и стръвно женско либидо – „Еректин- макс“. ВИЖ ТУК:

Но истинската сила на шоколада е фениаланина, вид аминокиселина, която увеличава ендорфините в тялото и произвежда допамин – химическо вещество, което се произвежда в мозъка, когато изпитваме оргазъм. Фениаланина се среща в протеините.

Шоколадът съдържа и теобромин – вид алкалоид, който е подобен на кофеина. Съдържа и фенилетиламин – счита се, че това е веществото, което ни кара да се чувстваме влюбени. Фенилетиламинът в шоколада има психоактивно вещество.

Освен това, черният шоколад, с много какао, има много антиоксиданти, които поддържат имунната система.

Чистото какао пък съдържа флавоноиди, които увеличават нивата на азотния оксид и помагат на артериите да се отварят и така се увеличава кръвообращението.

Стриди

Силата на стридите като афродизиак идва от съдържанието на цинк. Той подобрява нивата тестостерона и потиква към невероятно сексуално изживяване, както и към увеличаване на гъстотата на сперматозоидите и производството на тестостерон.

За тези от нас, които не могат да ядат стриди, има подходящи заместители със същите свойства, заради наличието на афродизиак1цинк – семена от чия, сусам, семки от тиква, спанак, босилек, мащерка и водорасли.

Стридите също съдържат допамин, хормон, който увеличава либидото. Според някои сексолози, самият акт на ядене на стридите поражда горещи желания – отварянето на черупката, за да изядете стридата, е много еротично.

Семена от чия

1 лъжица от тези семена, които идват от Мексико, е препълнена с омега- 3, омега- 6, цинк, калций, протеини, желязо, фибри и антиоксиданти.

Семената от чия доставят енергия и така подобряват кръвообращението и помагат на тялото да са по- чувствителни към стимулациите.

Чушки

Лютите чушки увеличават температурата ни, когато ги ядем. Причината е една от техните съставки – капсаицин. Това увеличава и ендорфините.

Капсаицинът стимулира нервните окончания, които освобождават химически вещества, които увеличават сърдечния ритъм.

Те стимулират нервната система, което увеличава ефекта на възбудата – много важно при секса. Няма да е лъжа, ако обобщим, че пикантните храни подбуждат към горещ секс.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *