6 стратегии за подмладяване

Балансираното хранене не служи само за намаляване на теглото. Все повече изследвания показват, че здравословното отслабване също така забавя процеса на стареене и предпазва от десетки болести. Ето няколко съвети от науката, които ще ви помогнат да върнете времето назад.

диета за подмладяванеДневна доза Омега-3

Завишената консумация на тези благотворни мастни киселини помага за понижаване на вредния холестерол, предпазва клетките от различни зловредни влияния, има антисептичен ефект и намалява риска от сърдечен удар.

Много антиоксиданти

Тези хранителни вещества може да намерите в плодовете, зеленчуците и пълнозърнестите храни. Защитават клетките от вредата на свободните радикали. Имайте предвид, че някои от тях (като витамин С) са разтворими във вода, а това означава, че не се съхраняват в тялото и трябва да ги приемате редовно.

Двойна доза фибри

Различните видове фибри спомагат за поддържане стабилни нива на кръвната захар и по този начин да насърчават здравето на сърцето. В действителност, всеки допълнителни 10 грама диетични фибри ежедневно, намаляват с около 20 % риска от смърт заради сърдечни болести. Лекарите препоръчват дневен прием от 25 до 35 грама.

Хранете се бавно

Бавното хранене би могло да помогне в контрола на калориите. Проучване установи, че жените ядящи с по – бавни темпове консумират доста по – малко храна, отколкото другите.

25% здравословни мазнини

Намаляват лошия LDL холестерол и увеличават нивата на полезния HDL. Поради това експертите препоръчват, 25% от дневния калориен прием да се осъществява чрез консумация на здравословни мазнини, като в същото време да се избягват наситените и транс мазнини (маргарин, масла, олио, животински продукти).

Протеин за всяко хранене

Протеинът е основният градивен блок на тялото и е необходим за ежедневния ремонт на почти всяка една ваша клетка. За приемате достатъчно количества е от решаващо значение за здравето, особено с напредването на възрастта.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *