5 храни срещу стрес

Стресът е един от най- сериозните здравословни проблеми в наши дни. Причинява на свой ред много заболявания, макар доста от тях да не ги свързваме директно със стреса. Затова трябва да сме нащрек и да се грижим за здравето си. Нека разгледаме 5 храни, които са много ефективни при стрес:

stres-hrana

1. Суши. Помага за намаляването на стреса. Прави се от различни съставки, които обаче са богати на полезни вещества. Богато е на магнезий, но не само заради рибата. Често се прави със сьомга, която е много полезна, тъй като е богата на омега- 3.

2. Пъпеш. Намалява нивата на стрес заради съдържанието на витамин С. Този витамин ни помага да се справяме със заболявания като респираторните или грипа. Други плодове, които също са много богати на витамин С, са лимона, портокала, грейпфрута.

3. Боровинки. Богати са на антиоксиданти, които забавят процеса на стареене, сред тях е и витамин С. Те намаляват нивата на стреса и ни помагат да се чувстваме по- добре. Може да ядете боровинките пресни или изсушени. Може да ги приемате и под формата на напитка, но внимавайте да не съдържа захар.

borovinki-otslabvane

4. Бадеми. Богати са на полезни вещества като витамин В2 и Е, магнезий и цинк. Те въздействат директно върху стреса и го намаляват. Трябва да внимавате с консумацията им обаче, защото ако прекалите, ще напълнеете. Една шепа на ден ви е достатъчно.

5. Шоколад. Отново трябва да внимавате по колко ядем от него. Но определено ще ни е полезен при стрес, защото засилва усещането за спокойствие и щастие. Намалява стреса, като ни кара да се отпуснем.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *