Преживяхме годината на динамично нарастващата депресия

Въздействието на икономическата криза върху населението на Европа даде своя отпечатък през 2013 година. Учени от Стария континент вдигнаха аларма, че през последните 12 месеца, рязко се е увеличил броят на изпадналите в депресия, последвана от алкохолна и наркотична зависимост.

депресия

Според междинните данни от изследване върху здравословното състояние на европейците, сравнено с периода от 2011 г., случаите на тежко депресивно разстройство се е увеличил с невероятните 50 %. Още по – страшно звучат фактите, че всеки месец около 11.3 % от населението на Европа е имало нужда от незабавно лечение заради депресия.

Към момента, новото изследване потвърждава проучвания от минали години, които уловиха прогресивно и много тревожно нарастване на инциденти след психическо разстройство сред гражданите. Само за сравнение ще кажем, че през 2008 година те са били едва 3. 3%, през 2009 6. 8%, а през 2011 7. 4%.

Данните сочат, че клиничната депресия обхваща определени групи от населението. Най – податливи са хората във възраст 35 – 44 и 55 – 64 години, с нисък доход и ниско образование. Жените в зряла възраст са най – рисковата група (15. 6%), следвани от мъжете в (9%). Като цяло основната причина за депресия остават ниските доходи и засяга най – вече хората, които получават по – малко от 400 евро на месец.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *