Месо: Хормони, антибиотици и токсини

Месото може да изглежда напълно натурален продукт, но истината е различна: телешкото, свинското, пилешкото, пуешкото и дори рибите, обикновено са пълни с хормони и други вредни за здравето вещества.

месо хормониВ момента официално одобрените стероидни хормони в световен мащаб са 6: естрадиол, прогестерон, тестостерон (естествени) и тренболон ацетат, прогестин меленгестрол ацетат и зеранол (синтетични). Всички те карат животните да растат по – бързо и в крайна сметка да произвеждат по – икономично месо, мляко и яйца.

Също така антибиотиците се прилагат често върху отглежданите за храна животни. В някои случаи ги защитават от нехигиеничните условия за отглеждане, в други също се използват за увеличаване на теглото. Удивително е, че около 80% от продаваните по аптеките антибиотици, могат да се използват и при отглеждане на селскостопански животни.

Още по – ужасно е разкритието, че освен хормони и антибиотици, на животните се дават и други лекарства, които ускоряват темповете на растеж. Тези вредни за човека вещества се прибавят към фуражите и в крайна сметка месото е заразено и с тях.

Как мога да ям чисто месо?

За съжаление в България навярно е почти невъзможно. Най – добрият начин да си осигурите чисто месо е да си отглеждате сами, но като цяло това е непосилна задача за повечето хора. Друг безопасен източник са малките местни ферми (дядото в първата къща на съседното село), които не купуват фуражи и предпочитат да осигуряват естествена паша за животните.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *