Защо трябва да ограничим приема на сол

sol-1

Колбаси, пържени картофи, хамбургери, и пр… всички те са много вкусни и мат едно общо нещо: съдържат много сол. Въпреки че този минерал е полезен за организма ни, не винаги го използваме по правилния начин и често прекаляваме с него. Това може да причини много здравословни проблеми. Но ако намалим солта, можем да ги решим.

Ето какво ще спечелим, ако приемаме по- малко сол:

5. Намалява риска от хронични заболявания. Доказано е, че елиминирането на солта от диетата намалява риска от високо кръвно, което може да причини сърдечни или коронарни проблеми. Намалява риска от рак на стомаха, бъбречни заболявания, диабет и дори катаракта.

4. Ще помогне на диетата ви за отслабване. Ако искате да отслабнете, намаляването на солта ще намали задържането на течности, което води до подуване. Дори лицето ви ще изглежда по- слабо от преди.

„ДИЕТИН КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

sol-2

3. Ще възстановите вкусовото си обоняние. Солта ни пречи да усещаме вкуса на храната. Като я елиминираме от храненето си, ще усещаме по- добре естествения вкус на това, което ядем.

2. Лекарствата ви ще са по- ефективни. Ако приемате диуретици, ефектът им ще е много по- осезателен.

1. Ще опитате нови вкусове. Когато ядете без сол, ще изпробвате нови рецепти в кухнята. Ще я замествате с различни ароматни подправки, които ще придадат по- богат вкус на ястията ви. В началото може да ви е трудно да ядете без сол, но бързо ще свикнете.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *