Съвети за отслабване от д-р Моника Кац, автор на книгата „Недиетата“

Доктор Моника Кац, автор на книгата „Недиетата“ уверява, че е възможно да се отслабне, без да изпадане в хроничен диетизъм, а за диетите, свързани с глад, трябва да забравим. Може да ядете всичко: само трябва да измервате порциите и да възприемете здравословния начин на живот.

monika-kats-nedietata
Д-р Моника Кац

Има ли забранени храни в „недиетата“? – Няма такива, има само големи порции.

Храненето се свързва с удоволствие? Целта на отслабването е да ги разграничи? – За някои специалисти да си на диета, означава, че нямаш никакво удоволствие. Това е доста наивна гледна точка. Хората обичат удоволствието.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

По- скоро е въпрос на количество, отколкото на качество? – Напълно. Френският модел е доказан – вкусно, малко, добро качество. Хората не напълняват, защото са изяли един шницел или две парчета пица. Не се напълнява, защото не е голямо количество.

Как можем да контролираме количеството? Купуваме само храната, която смятаме да изядем в рамките на ден-monika-kats два. Трупането у дома или на работа, означава прекомерен контрол. На хората им е странно, че трябва да тренират контрол, вместо дали да ядат или да не ядат. По- лесно е да имате само точната порция. Утре е друг ден.

Как можем да се заситим, за да ядем по- малко? – Има четири механизма за засищане: умствен, сензорен, механичен и нервен. От тях, сензорния позволява няколко лесни техники, за да спрем яденето, без да си развалим удоволствието.

Как да разбием връзката нервност/ хранене? Как и с какво можем да заместим храната? – Емоционалният глад, предизвикан от емоции, може да се подобри с различни техники. Опитайте се, когато огладнеете от емоции, да не правите нищо. Удължаването на този момент постепенно ще разбие тенденцията да се търси храна за успокояване.

СЪВЕТИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ БЕЗ ДИЕТА:

– 4 хранения
– Ядене, само при реален физически глад
– Включете всеки ден месо и зеленчуци или брашно и зеленчуци в основните хранения.
– Яжте само това, което е в чинията.
– Ако не можете без сладко всеки ден, купувайте такова, което съдържа по- малко от 100- 150 калории.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *