Сценария на „7 часа разлика“ – вдъхновен от зловещата драма на актрисата Мариана Димитрова

Мариана Димитрова в края на живота си, изтерзана, объркана, сърдечна

  В последната серия на последния засега сезон „7 часа разлика“ лъсна повече от всякога драмата на актрисата Мариана Димитрова, самоубила се в САЩ през 2005 г. само на 51 години. Истинският случай с голямата ни актриса театър „Българска армия“ допринесе за финалния успех на сериала.

Нейният житейски образ служи за прототип на героинята Оля, майка на наркоманчето Явката. Само най-приближени до сценаристката Милена Фучеджиева, лична приятелка на звездата от „Мъжки времена“ и „Скъпа моя, скъпи мой“, както и най-запознатите с биографията на актрисата знаеха за сюжетните препратки. Но пък в началото на филма изрично се изписва, че персонажите са вдъхновени от релани лица.

По сценарий Явката (изигран от Павлин Петрунов) живее изоставен от роднини в България, докато майка му е емигрирала в Щатите. В един момент тя го изтегля при себе си, но настоящият й съпруг не приема проблемния.

Съдбата на хлапето става арена на свади между Оля и Леонид (Мариана, изиграна от Михаела Стойкова, и Игор, изигран от Вихър Стойчев). Майката се раздира между безмилостен съпруг и пропадащ син, изхвърлен от новото й семейство. В „7 часа разлика“ не се вижда слънчевата и сърдечна Мариана, каквато я помнят от България, а неуравновесената, объркана и даже побъркана Оля. Разбирайки, че не само синът й е нежелан, но и че съпругът я мами с друга и е готов да й даде развод, Оля се нагълтва с лекарства.

В реалния живот Мариана Димитрова се хвърля от седмия етаж на бизнес сграда. Във филма лекарите ще я спасят. Сценаристите й дават този шанс – какъвто прототипът не успява да получи в действителността. Пак само най-близките приятелки на Димитрова знаят за нейните първи опити за самоубийство с лекарства преди фаталния скок. Точно те залягат в сюжета на последния епизод от филма, но истинското самоубийство не е и няма да бъде разиграно занапред при евентуално продължение, разкриват запознати.

Вече били заснети нови 4 серии от бъдещ сезон на хитовия сериал, но засега нямало споразумение между Би Ти Ви и продуцентите Маги Халваджиян и ко.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *