Бивш сценарист от “Господари на ефира” – Стелиан Димитров, стана чалга певец

Стелиан Димитров

– Ама Калеко, ти къде се намираш в момента?
– В зоологическата градина в Бургас съм, хо-хо-хо! На юг в Африка съм бе, идиоти! Нема по на юг от това. Значи, от малки ни лъжат, че щъркелите отлитали на юг. Отлитат на майната си, да ви кажа аз, хо-хо-хо! Един куц щъркел не видях! Сигурно някъде ги крият през зимата. Някаква конспирация има тука, като с бананите едно време.

– А за какво ти е тази зебра?
– Абе тихо бе, нищо не разбирате! Гледам, че е нещо между кон и магаре, но не е катър. Ама е същото като пешеходна пътека. Та ше си взема едно, че ми писна в тия задръствания да пресичам. Качвам се на него и през улицата.

Духовитият диалог е част от хитовата рубрика за Калеко Алеко от шоуто „Господари на ефира“, а негов автор е талантливият Стелиан Димитров. Момчето с трапчинките и дългите мигли дълго време е било сценарист на рейтинговото предаване, а сега се е насочило към музиката и е най-новото попълнение в редиците на музикалната компания „Ара Мюзик“.

Стелиан Димитров в ролята на Дон Карлеоне

„В „Господари на ефира“ ме избраха сред повече от 8000 човека. Спомням си, че на кастинга ме накараха да направя комедиен диалог между водещите, отделно. Калеко Алеко в Италия и скеч на свободна тема. След няколко дни ми се обадиха и ми казаха, че съм се справил“, спомня си Стелиан. Той е известен с артистичния псевдоним Faked Stars (в превод от английски „фалшиви звезди“). Дипломираният актьор се е заел с амбициозната задача да изпълнява различни роли във всеки свой клип.

Имитациите, които е усвоил до съвършенство, са десетки, най-интересните от които са Лени Кравиц, Дон Корлеоне, Елвис Пресли, Осама бин Ладен, Устата, Азис.

„Когато бях сценарист на „Господарите“, си спомням, че всичко беше пълна лудница – постоянно работех, запознавах се с актьори, правех какво ли не“, продължава Стелиан. Паралелно с работата си в „Господари на ефира“ той е студент в театралния колеж „Любен Гройс“. Постоянните ангажименти в „Господарите“ затрудняват следването му. Принуден е да се раздели с хитовото предаване, но не съжалява за това.

След това създава формацията Faked Stars – артистичния , псевдоним, с който се представя до ден днешен. Тръгва изключително амбициозно – наема си екип от актьори, танцьори, певци. По западен образец за тях се грижат мениджър, пиар, фотограф, гримьор и перукер, шивач. Стелиан успява да покрие цялата палитра от образи, които се харесват на публиката, фалшивите звезди имитират Лейди Гага, Мерилин Монро, Хитлер, Принс, Енрике Иглесиас.

„Създадох първата имитаторска формация в България. Бяхме станали фабрика за звезди“, спомня си Стелиан. Заедно с колегите му се превръщат в истинска сензация, където и да отидат. След доста успехи в пресъздаването на Осама бен Ладен, който хвърля хартиени ракети в селаретата на гостите, всеки от формацията решава да тръгне по собствен път. „Твърде много се бях разпилял“, спомня си актьорът. Той запазва сценичното име Faked stars, защото в бъдещите си проекти ще пресъздава по своя начин различни култови образи от миналото и настоящето. Днес Стелиан е в редиците на „Ара Мюзик„, а дебютната му песен „Искам да се стрелкаме“ се радва на верни фенове.

Във видеото към първата си песен той влиза в образа на българския Дон Корлеоне, който поръчва убийството на Митьо Пищова, а в същото време римският папа се влюбва в жертвата.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *