Азербайджан плащат милиони за боркинята ни Станка Златева

Станка Златева и Симеон Щерев

Азербайджан е готов да даде милиони, за да привлече под знамената си Станка Златева и треньора й Симеон Щерев. Част от сумите ще са за българската федерация по борба, а останалите за звездното дуо. Договор за заплата от 250 хил. евро годишно за Станка и още толкова за наставника й са готови да платят азиатците, за да печели медали от световни и европейски първенства за страната.

Голямата цел са следващите олимпийски игри в Бразилия, а за златен медал там Златева ще вземе 1 милион евро. Премиите за всяка титла и за всеки медал са отделно от заплатата, възлизаща на четвърт милион евро. При прилично представя не родената в село Круша ре боркиня ще си заработва минимум 1 милион лева на година и ще реши всичките си земни проблеми до края на живота си.

Самата Станка вече призна, че тя и треньорът й Симеон Щерев са получили оферта от чужбина. „Оставаме в България и Станка ще се бори още на Световното в Канада за родината си. Важно е да подготвим олимпийци за следващите игри“, с патриотичен патос отрече възможностите Симеон Щерев.

В бившата съветска република е традиция да си плащат за български спортисти, които да се състезават за полумесеца върху синьо-червено-зеления трикольор. Така Валентин Христов донесе първия медал за азерите на игрите в Лондон. За отличието 18-годишният шуменец веднага получи чек от 500 хил. долара.

Любопитно е, че общо четирима наши щангисти получиха азербайджанско гражданство, а треньор им е не кой да е, а големият шампион Златан Ванев.

Нашият гребец Александър Александров, който също се състезава за азиатците, стана шести във финала на 2000 метра скиф.

10 медала спечелиха общо спортистите от Азербайджан в Лондон – 2 златни, 2 сребърни и 6 бронзови, и така се наредиха далеч пред България в официалното класиране по медали на олимпийските игри.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *