Зеленчукова диета за отслабване и терапия антистрес

Зеленчуците винаги са били и ще бъдат сред нашите най – силни оръжия. Пълни с витамини и полезни въглехидрати, те ни зареждат с тонове положителна енергия. Немалко специалисти допълват, че някои от тях дори имат свойството да лекуват цели дузини с болести.

За отслабване „Диетин – Комплект“

Зеленчукова диета

Зеленчуковата диета е сред най – удачните средства за отслабване. Резултатите идват бързо и сравнително лесно, без да се подлагате на някакви огромни ограничения. Всичко, което трябва да направите, е да настроите хранителния си режим така, че в него да преобладават зеленчуците и плодовете.

Хубавото на тази диета е, че не забранява напълно приемът на продукти от животински произход, но те трябва да са във възможно най – чистата си и натурална форма. Тоест, докато сте на диета избягвайте колбасите, купешките кайми, имитациите на мляко и млечни продукти.

Също така е силно препоръчително, плодовете и зеленчуците да приемате в суров вид. Така ще се отървете не само от излишните килограми, но и ще направите цялостно пречистване на организма, което ще ви донесе още купища ползи. Една от тях е силното антистрес въздействие, имащо мощта на терапия при професионален психолог.

Диета със зеленчуци

Съвсем не е сложна. Изпълнява се в продължение на 30 дни. Особеното е, че трябва да преминете плавно от обичайния си режим на хранене към новите изисквания. Това се прави, за да спестите стреса за тялото, който може да се окаже основна причина за провал.

Друго изискване е, общото количество на приеманите зеленчуци и плодове да не надвишава 1. 5 килограма за един ден. Можете да ядете каквито си искате: зеле, домати, моркови, краставици, банани, ябълки, целина, боб, тиква и тиквички, броколи, малини, къпини, ягоди – въобще с каквото разполагате.

Докато спазвате тази диета, месото е позволено в ограничени количества по един път дневно. Нека то да е постно (без мазнини), като най – подходящи са пилешките гърди, океанските риби, пуешкото и телешкото. Яйцата също са позволени. Също така имате възможност да хапвате и по една – две филийки пълнозърнест хляб, добре е това да става сутрин на закуска.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *