Марешки опитал да подведе Гонзо, да стане треньор на “Локо” за мижави пари

Веселин Марешки

  Собственикът на „Локо“ (Пд) Веселин Марешки се превръща във футбола в това, което представлява неговият приятел в политиката Яне Янев. Аптекарският бос опитал да привлече Георги Иванов-Гонзо за треньор със заплата от 4 хил. лева. В предварителните разговори двамата си стиснали ръцете за 10 хил. лева но протежето на премиера Бойко Борисов не удържало на думата си, разкри за човек от управата на пловдивското „Локо“.

Варененцът, който през живота си не е ходил на мач, опитал да подведе Гонзо, като първо го представи пред публиката, а след това го сюрпризира с истинските условия по договора. Така хитрецът Марешки смятал, че Иванов няма накъде да мърда и иска не иска, ще приеме каквото му се даде, за да не се изложи пред феновете.

Георги Иванов - Гонзо

Рекордьорът по голове за „сините“ във вечното дерби обаче не налапал въдицата и веднага отрязал мераците на бъдещия си шеф. Той категорично отказал да приеме смешната дори за родните футболни условия заплата от 4 хил. лева. На вместо обещаните по 3000 лева на помощниците, Марешки бил склонен да им даде само по 1500.

Връх на нахалството на бизнесмена било условието, че за да получават такива пари, треньорите трябва да класират отбора в евротурнирите. През тази година това изглежда невъзможно, защото „Локо“ здраво го закъса в първенството и по-скоро ще се бори за оцеляване в „А“ група, отколкото да влезе в тройката.

Мираж изглежда и спечелването на Купата на България. Бившият спортно-технически директор на „Левски“ смятал, че „черно-белите“ нямат потенциал за пробив, след като в „А“ група се намират на срамното 13-о място и имат записана само една победа. „Смърфовете“ успяха да надвият единствено абсолютния аутсайдер „Миньор“ (Пк), а в останалите мачове загубиха точки. На скандалната среща между Марешки и Гонзо се появили Христо Бонев и Атанас Узунов. За изненада на бизнесмена те застанали зад кандидат-наставника. До консенсус обаче, така и не се стигнало и това доведе до подаването на оставките и на двамата досегашни ръководители.

Малко по-късно на пресконференция бе обявено, че новият старши треньор на „Локомотив“ (Пд) ще бъде Стефан Генов. Хора от клуба споделиха, че той се е съгласил на всички условия на Марешки. Авторитетният вареннски специалист е работохолик, но ще му бъде трудно да работи с началник, който няма и представа от футбол.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *