Кумът на Цецка Цачева „усвоява“ милиони в Плевен

Цецка Цачева
Цецка Цачева

  Кумът на бившата шефка на парламента Цецка Цачева, която иначе много се възмущава от роднинските назначения, е зам.-кмет на Плевен по териториалното развитие – и ръководи усвояването на пари по европрограми. Интересното е, че арх. Трифон Иванов е издигнат на този ключов пост при управлението на ГЕРБ, когато неговата кумица е шеф на парламента.

Преди това той е главен архитект на града. На този пост е доведен от Найден Зеленогорски по времето, когато той е кмет на Плевен.

Ресорът на Трифон Иванов като зам.-кмет сега е териториално развитие и строителство и е истинска златна мина.

Докато Зеленогорски е кмет на Плевен урежда Иванов за главен архитект на града
Докато Зеленогорски е кмет на Плевен урежда Иванов за главен архитект на града

Всяко разрешение, всеки строителен проект минава през съименника на славния футболен национал от миналото. По-интересното е, че сега през него ще текат и европейски пари. От 2014 г. започва кандидатстване по нов цикъл европроекти и кумът на Цанева е човекът, който ще контролира финансите от Брюксел. В момента той също се разпорежда 261 млн. лева от различни оперативни програми. Освен това контролира и други 50 млн. лв., с които се подменя тролейбусният парк в Плевен.

Предшественикът на Трифон Иванов – Антон Босилков е отпратен да ръководи проекта за водния цикъл на Плевен. Той струва 160 млн. лв. и е най-скъпият, по който се работи в момента в България.

Кметуването на Трифон Иванов обаче не минава никак спокойно. В края на август по вратата на ателието му на ул. „Ангел Кънчев“ в Плевен е хвърлен коктейл „Молотов“.

Според прокуратурата палежът е умишлен. В момента, когато избухва огънят, зам.-кметът и семейството му са на почивка. Пред полицията Трифон Иванов заявява, че не е получавал заплахи. Никой обаче не се съмнява, че инцидентът е свързан с работата му. Месец по-късно полицията още не е разкрила кой е драснал клечката на ателието.

Трифон Иванов
Трифон Иванов

Междувременно тъмни облаци са надвиснали и над главата на кмета на града – проф. Димитър Стойков. Той е известен хирург и продължава да оперира. От партията на Кунева обаче подали сигнал, че нарушава закона, като кметува и лекува едновременно. Недоволните адресирали оплакването си до ЦИК, президентството, и омбудсмана. Според сигнала проф. Стойков има три трудови договора – един в кметството и още два, отново трудови – в болницата „Д-р Георги Странски“ като лекар-хирург, и в Медицинския университет в Плевен като преподавател. Според хората на Кунева професорът няма право едновременно да бъде градоначалник и да изпълнява други трудови задължения.

Източници от Плевен обаче са категорични, че професорът не може да спре да оперира, защото градът ще се лиши от един изключителен специалист. „Добрите лекари избягаха от града и ако проф. Стойко се оттегли, болницата няма на кого да разчита“ – казват защитниците му, според които професорът е истински работохолик. Те обаче недоумяват защо се е впуснал в политиката. Хирургът е издигнат за кмет от ГЕРБ. Преди да стане кмет, Стайков е изпълнителен директор на университетската болница „Д-р Георги Странски“ в града.

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Кумът на Цецка Цачева „усвоява“ милиони в Плевен"

  1. coconut oil why   25.11.2019 at 9:43

    Thank you for some other informative blog. Where else
    may just I get that kind of info written in such
    a perfect method? I’ve a mission that I’m just now running on, and I’ve been at
    the glance out for such info.

    Отговор
  2. sling tv   29.01.2020 at 3:00

    Informative article, just what I wanted to find.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *