Иван Костов се страхувал от масоните, искал да ги ликвидира!

Иван Костов

  Пълна забрана на масонството в България. Това е искал да постигне Иван Костов по времето, когато е бил министър-председател. Той си внушил, че има масонски заговор за свалянето му от властта. Според секретна информация, която Костов бил получил, именно масоните, предвождани от Илия Павлов у нас, трябвало да го катурнат от власт. Премиерът решил да забрани всички ложи. За осъществяването на целта си Костов поискал съвет от американските власти. Отвърнали му с въпрос: „Искате да кажете, че демократичният процес при вас приключи?“.

За този прелюбопитен момент от времето на Костов разказва изследователят на масоните Димитър Недков. Разкритието си той прави в предаването „Големите загадки“. Сензационното интервю бе излъчено в хитовото предаване по Би Ти Ви. Вероятно, за да не си навлече гнева на бившия премиер, Недков не назова името му.

„Емблематичен български премиер решава, че масонските ложи ще застрашат спасението на страната с което се е заел. Затова отправя питане към Америка: „Тук има едни такива, дето искам да ги забраня“. А те му отговарят: „О, вие искате да се превърнете в новия Лукашенко. Искате да кажете, че демократичният процес при вас приключи?“. И това се случва през 1998 г.“, казва Недков и не оставя никакво съмнение кой министър-председател визира.

В предаването колегата му проф. Йордан Ведър пък разкрива, че целият български елит след Освобождението е бил съставен от свободни зидари. Сред тях са Атанас Буров, проф. Асен Златаров, Любомир Пипков, Симеон Радев и Алеко Константинов.

Проф. Йордан Ведър е наследник на Иван Ведър – основателя на първата масонска ложа у нас. Той е полиглот, завършил е колеж в Малта и е бил преводач на турските учреждения в Цариград. Преподавал е и в престижния Роберт колеж. Иван Ведър учредява през 1880 г. първата масонска ложа – „Балканска звезда“. Местонахождението й било в Русе. Членове на тайното общество стават Захари Стоянов, Никола Обретенов, Иларион Драгостинов и първият български княз Александър Батенберг.

Смята се, че масони са работели в името на народа и преди Освобождението. Според една от хипотезите парите за събирането на легията на Раковски били осигурени именно от масоните. Досега обаче никой не е описал връзката между революционера и тайното общество. Смята се, че свободните зидари помагат на Ботев да премине Дунав с „Радецки“.

Идва момент обаче, в който масонството у нас бива застрашено. Както в цял свят, така и у нас различните режими заклеймяват тайното общество.

Дори го демонизират. „Когато Георги Димитров се завръща в България, му дават списьк от 480 имена на врагове на народната власт. Всичките са масони, първи в този списък е Александър Балан, първият ректор на СУ“, разказва проф. Ведър.

Към днешна дата обществото на масоните не е забулено в мистерия. Свободните зидари не се крият. В САЩ дори са известни местата, на които се събират. Единствените тайни, които се пазят от непосветените в днешно време, са свързани с традиционните методи на разпознаване между братята. Идентифицират се чрез използването на определени знаци и ръкостискания. За да попадне човек при тях, е задължително да премине през етап на посвещение и да се обвърже с клетвена готовност.

От френски думата „масон“ или „франкмасон“ означава „строител“, „зидар“, свободен гражданин. Масонството не е религия и не предлага своя теологична доктрина. В традиционните ложи е забранено воденето на спорове по религиозни и политически въпроси. По време на срещите винаги има свещени книги на религиите, изповядвани от членовете на братството. По време на ритуал върху тях по специфичен начин се поставят пергел и прав ьгъл символи на духа и материята.

Членовете на ложите носят престилка. Ритуалните ръкавици и огърлието символизират труда, чистите помисли и задълженията, които всеки член има към братството. Смята се, че масони са били Симон Боливар, Кемал Ататюрк, Наполеон, генерал Суворов, Петър Велики, Джузепе Гарибалди, Уинстън Чърчил, Бетовен, Хайдн, Моцарт, ференц Лист и Бах и други. От 1721 г. до днес по традиция Великият майстор на Англия е някой от членовете на кралската фамилия. В момента това е принц Едуард, братовчед на кралица Елизабет Втора.

„Мълвата за принадлежността на папи, епископи и кардинали, висши духовници от православната църква. Тя всъщност е реалност разкрива още Димитър Недков.

По думите на бизнесмена писател в света има 157 вида ритуали на масоните и няма унифицирано масонство. Организацията на съдилищата следва организацията на масонската ложа. Дори българските зидари се избират с мандат. Една от тайните, пазещи се и до днес у нас, е, че емблематична за Бълария църква съществува благодарение на масонството. Коя е тя, се пази в строга тайна.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

http://vbox7.com/play:5fe9a199

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Иван Костов се страхувал от масоните, искал да ги ликвидира!"

  1. езиково обучение   12.04.2013 at 19:06

    Масоните у нас до колкото много добре знам не са забранени, нито пък са толкова тайни колкото ги изкарват. Съвсем на светло са и не се крият даже. Това, че Иван Костов е искал да спаси България не е за вярване след като точно той е един от най-големите грабители. Като се пишат такива работи е хубаво добре да се проучат,а не да се пише само ей така!

    Отговор
  2. Силва   14.04.2023 at 0:33

    На разбира се. Димитър Недков посветен в 33 степен – луциферианец. ПР на Мултигруп . Следващият – Волен Сидеров .В предаване на Стойчо Керев , Димитър Недков твърдеше друго ! Иван Костов е палача на мафията. Глобален анализатор! В политиката на България такива са само двама ! Иван Костов и Ахмед Доган .

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *