Янчо Таков – младши се сдоби с язовир!

Янчо Таков баща и син се вредиха в апетитна сделка с язовир

  Синът на Янчо Таков се е сдобил с язовир под наем, научихме от достоверен източник. Става въпрос за врачанския „Дъбника“, който вече е в ръцете на потомъка на бившия комунистически лидер Пеко Таков. Срещу 3600 лв. наем на година лицето Янчо Янчов Таков се уредило да мрежосва водоема и да изгребва и продава рибата.

Наемането доведе до скандали във Враца, след като въдичарите били неприятно изненадани от ненадейно пръкналата се охрана на язовира. Здравеняците искали от хората по 5 лева, след като досега там можеше да се лови безплатно, само срещу риболовен билет. След като историята се размириса, от „Напоителни системи“ съобщиха пред местния вестник „Конкурент“, че арендоването на язовира е напълно законно. Таков-младши и неговата фирма „Дъбника“ ООД били единствените кандидати да наемат водоема. По договор наемателят се задължил да ремонтира, подобрява и зарибява язовира.

Опитват се да източат до дъно врачанския водоем "Дъбнака"

Врачани обаче роптаят, че водоемът тихомълком е бил уреден за изгребване с мрежи. Язовирът е точно до града и статутът му досега беше за любителски риболов. От местната агенция по рибарство са настояли да си остане такъв, научихме от приближени. Някой от горните етажи в държавата обаче решил друго и така сервирал на тепсия апетитния водоем в ръцете на родата на Пеко Таков. Проверка в Търговския регистър показа още, че фирмата на Янчо Янчов Таков е със странния капитал от… 2 лева.

Разбра се още, че миналата седмица Таковите се опитали да източат язовира почти до дъно. Това изправило косите на хората от „Напоителни системи“, които хукнали да спират шлюзовете, за да не шурне водата по улиците на Враца.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *