Яне Янев със задача от ГЕРБ да потуши скандала „Буда“

Яне Янев и Веселин Марешки

  Верният паж на ГЕРБ Яне Янев е бил инструктиран да вади документи от оглавяваната от него Комисия за борба с корупцията по високите етажи на властта, за да притъпи удара по Бойко Борисов с досието „Буда“.

Това твърди пред журналисти депутат, който внимателно следи процесите в коалицията „РЗС-Марешки“.

„Неслучайно от ГЕРБ направиха Яне Янев шеф на тази комисия и му дадоха секретни документи. Борисов е знаел, че „Буда“ ще се появи, две седмици преди папката да види бял свят. Затова е

Бойко Борисов

активирал зависимия от управляващите Яне Янев да вади секретни справки от 2007 година, които вече са излизали в публичното пространство. Мероприятието обаче не постигна желания ефект и вниманието на обществото е съсредоточено в „Буда“, а не в енергийната мафия на Янев“, разказва народният представител. Лидерът на РЗС разсекрети стари документи за разговори между Румен Овчров, Корнелия Нинова и следователи по делото срещу Вальо Топлото. Шумът от „Буда“ обаче се оказа далеч по-силен, отколкото старите СРС-та. Депутат разказва пред журналисти, че комисията на Яне Янев ще претърпи пълен крах, защото борба с корупцията институциите са водили, преди ГЕРБ да вземе властта през лятото на 2009 година, и всички документи там са стари. Освен това между членовете на комисията му има непреодолими конфликти и заседанията минавали повече в смях и закачки, отколкото в реална дейност против корупцията.

„Янето не се справи със задачата да потуши скандала и „Буда“ ще му дърпа ушите. След като извади старите справки за „енергийната мафия“, се опита да се включи и в сагата с досието на Борисов и да го защити, но му направи мечешка услуга. Навремето призоваваше премиера да каже за „Буда“, сега прави точно обратното – типично в негов стил“, смее се депутатът.

Той твърди, че лидерът на РЗС е на път да засенчи по отсъствия от парламента дори Ахмед Доган. Янето не се вясвало на работа и в редките случаи, когато идвало в сградата на Народното събрание, било, за да даде изявление пред журналисти в защита на ГЕРБ и против политическите им врагове. В същото време коалицията между него и аптекарския бос Веселин Марешки се крепяла само на влиянието на Бойко Борисов върху тях, но социологическите изследвания били категорични, че няма да влязат в парламента.

Това вбесило Бойко, който започнал да търси друга партия патерица, която има по-голям шанс да мине 4-те процента на изборите.

Веселин Марешки вече се усетил, че Бойко използва Яне Янев за мръсната работа – и това ще продължи до изборите. Бил сигурен, че не може да стане депутат в коалиция с него, но засега предпочитал да пасува, за да няма проблеми в бизнеса си.

Старият конфликт между Янев и Марешки продължавал да тлее между двамата и прогнозите на анализаторите са, че до изборите отново ще избухне и коалицията „Ярешки“ ще се разпадне.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Яне Янев със задача от ГЕРБ да потуши скандала „Буда“"

  1. Krassimir   14.02.2013 at 10:00

    Янето не се справя напоследък, много сложни му станаха пируетите и не му достиган умения явно. С всички сили се стреми да се задържи в парламента и доста задници лиза, но без ефект. Затова не само Бойко, но и Марешки скоро ще му бият шута и заслужено. Лакейската работа е до време.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *