Яне Янев помагач в кампанията на републиканците в САЩ

Яне Янев

  Яне Янев единственият български консерватор от земеделски произход, войводата с ляволиберална сексуална ориентация, политикът, който за малко не уволни Бойко Борисов, бе на десетдневно посещение в САЩ.

Посещението бе тържествено отразено от пресцентъра на РЗС, който следеше всяка стъпка на своя лидер. Първоначалната информация за предстоящото пътуване на Яне до страната на неограничените възможности звучеше доста обещаващо: „Яне Янев лично ще подкрепи Мит Ромни в президентската надпревара“, гръмнаха българските медии в навечерието на ексклузивната визита. Според сайта на РЗС лидерът им щял да помага в кампанията на републиканците. В съобщението не бе уточнено как точно ще стане това и най-вече на какъв език Янето ще даде подкрепата си за Ромни, тъй като английският не е сред двата, които владее – български и македонски.

Мит Ромни

„Да отидеш до Рим и да не видиш Ромни“ – шегуват се депутати, след като се разбра, че Янето няма да има честта да се види с най-видния мормон и лично да му стисне ръката. Затова пък от сайта на РЗС се похвалиха с рамото, което лично Доналд Ръмсфелд е ударил на Янето, и то не по кой да е въпрос, а в борбата с корупцията. Здрависването с бившия министър на отбраната в кабинета на Буш бе най-големият успех в задокеанската мисия на лидера на РЗС. Той изкара там в командировка цели десет дни, които се равняват на една прилична ваканция, а познавачи на лукса, с който е свикнал лидерът на РЗС, предполагат, че едва ли е спал в тризвездни хотели за по 100 долара на вечер и е хапвал хамбургери в „Макдоналдс“. В този смисъл Янето е рекордьор. Малцина са политиците, пък и бизнесмените, които могат да си позволят да се мотаят в чужда държава под претекст че работят, за цели десет дни. Няма такава командировка, цъкат с език колеги завистници от парламента, които признават таланта на Янето да се урежда в политиката. Целият масраф по консерваторското пътуване се плаща от българските данъкоплатци под формата на държавна партийна субсидия и едва ли струва по-малко от десет хиляди долара, коментират завистниците и добавят саркастично: „Щом избирателите, тоест онези, които плащат, си траят, значи няма проблем“.

Самият Яне днес едва ли има повече от един процент електорална подкрепа, но като нищо може да литне и до Луната с държавни пари, без някой да му търси сметка, заключават бивши съратници на консерватора, който едва не уволни Бойко Борисов.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *