Яне Янев и Веселин Марешки стягат нова партия, притурка на ГЕРБ!

Яне Янев и Веселин Марешки (вдясно)

Лично премиерът Бойко Борисов ще акушира раждането на нова коалиция, коментират тези дни политолози. Той е решил да сближи позициите на Яне Янев и Веселин Марешки, които заедно да участват в парламентарните избори след по-малко от година. Така щял да си осигури подкрепата на партия патерица за евентуален втори мандат на ГЕРБ, като коалицията РЗС-Марешки ще му дава рамо в парламента, както сега това правят подчинените му „независими депутати“.

Стана ясно още, че търговецът на лекарства Веселин Марешки е бил принуден да стане спонсор на футболния отбор „Локомотив“ (Пловдив) с разработка на ДАНС срещу него за далавери. Марешки нямал друг избор и дал пари на „Локомотив„, като негодувал, че позитивите за това ще отидат при Борисов, който навсякъде се хвалел, че той е осигурил финансирането.

Бойко Борисов

От „Ред, законност и справедливост“, от своя страна, приветстваха с декларация новия спонсор на „Локомотив“. Марешки стана известен с това, че раздаваше по 100 лева в аптеките си на местните избори във Варна, за да гласуват хората за него. Преди седмица избухна скандал и с незаконната му къща на плажа Кабакум във Варна.

Преди 3 години Марешки и Яне Янев бяха в отлични отношения, припомнят варненци. Двамата са водили няколко разговора за съвместна работа, но след това стават врагове. С обръщането на резбата на Яне Янев и РЗС по отношение на правителството на ГЕРБ вече има ново развитие и в контактите му с Веселин Марешки. Свързващото звено е Бойко Борисов, на когото и двамата политици вече се кълнат във вярност.

От ГЕРБ изчислили, че популистките методи на Яне Янев, съчетани с финансовите възможности на Марешки, ще успеят да вкарат в парламента коалиция между двамата, която да е нещо като партньор и скрита лимонка за подкрепа.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *