Шок в Би Ти Ви след напускането на Ани Цолова и Виктор Николаев

Ани Цолова и Виктор Николаев
Ани Цолова и Виктор Николаев

  Сътресенията в най-влиятелната телевизия Би Ти Ви продължават.

След като водещите на сутрешния блок Ани Цолова и Виктор Николаев се изнесоха в конкурентната „Нова“, един от най-важните шефове, Адриан Сърбу, изненадващо се оттегли от поста.

Сърбу оглавяваше компанията „Сентръл Юропиън Медиа Ентърпрайсис“ и държеше фирмата „Медиа Про“. Тя е представена в България от „Би Ти Ви Студиос“. Същата продуцира новините на телевизията, сериалите „Къде е Маги?“ и „Домашен арест“, също и предаването „Хрътките“. Оставката е дошла като гръм от ясно небе за служителите на Би Ти Ви. Според слуховете, които се разпространяват в кулоарите на медията, тя е подадена заради съмнения за злоупотреби.

Адриан Сърбу
Адриан Сърбу

Според твърденията Сърбу е отклонявал пари, които е прибирал за себе си.

Преди да заеме поста на мощен медиен бос, Сърбу прави кариера в Румъния. Той е човекът, който е автор на прословутия репортаж с екзекуцията на бившия комунистически лидер Николае Чаушеску. Това всъщност дава тласък на кариерата му и го изстрелва до високи постове в „Сентръл Юропиън Медиа Ентърпрайсис“.

Сътресенията, които Би Ти Ви преживява напоследък, все още не са се отразили драматично на пазарния й дял. Тя продължава да бъде лидер по гледаемост с 40-50% от аудиторията, която привлича.

Сериозни размествания в телевизионната класация може да настъпят след началото на есенния сезон, когато стартират куп риалити шоута, както и сериали, смятат анализатори на тв пазара.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *