Честито! Партиите профукаха 200 млн. лв!

  Конституция на Република България е записано: Чл. 1 121. Властта произтича от народа…. Чл. 1 /3/. Никоя…… политическа партия… не може да си присвоява… народния суверенитет.

Законът за партийните субсидии е противонароден! Защото никой не е пи-тал народа (т.е. нас) дали да се внася, разглежда и гласува в НС.

Бюджетът е на всички българи и не може с него да се разпореждат партиите чрез своите покорни депутати. За четири години мандат заедно с безотчетните на „народните избраници“ и тези партии, които са извън парламента, се ощетява бюджета с над 200 милиона народна пара. Партиите имат безочието да влагат нашите пари в банки с високи лихви и да си позволяват волности, за които нормалните хора само могат да мечтаят и четат по „жълтите“ страници. Нека тези, които ще агитират за следващите избори, да включат и обещание за отпадането на този закон. Партиите да се финансират от членски внос, дарения и други законни мероприятия. Например извършване на услуги с физически труд в извънработно време. В т.ч. копаене на картофи, почистване на бурени и др.

В чл. 7 на Конституцията пише: Държавата отговаря за вреди причинени от незаконни актове. За това нашите избраници си узаконяват субсидии, да не се таксува като присвояване. А то си е чиста злоупотреба с нашата „народна“ власт. Това е посегателство на отделни групи хора (партии) на общонародни средства.

Ако бъдем безпартийни, вероятно  човечеството би могло да живее по-добре без тези формирования, но явно още не е узряло. А докато узрее, ще минат доста години. За това всяка власт трябва да се допитва до народа, а не по въпроси, които не се разбират от обикновените хора. Въпреки, че не се намесваме в работата на финансовия министър, но само с тези пари можеха да се увеличат пенсиите на една трета от населението с по стотина лева за този мандат. А сега ще разгърнем пресата и ще прочетем колко луксозни офиса е открила партията в големи и малки селища, колко приеми са дадени, колко луксозни хотели и питиета са платени с нашите скромни средства, отделени от елементарните човешки удоволствия, за да си платим данъците.

Ако има правна форма, да се атакува този закон, нека способните юристи да направят това. Явно управляващите няма да се лишат от привилегията. А ние пак ще си останем с пръст в устата…

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *