Цигански катуни окупираха Студентски град!

Роми в Студентски град

Цели два цигански табора се заселиха в Студентски град, твърдят очевидци. Само настанилите се роми пилят нервите на съседите си и не е изключено скоро да се стигне до силна ескалация на напрежението.

Циганите се нанесли преди близо година около поляните в края на Студентски град. Катуните по груби изчисления наброявали около 30тина души, не много но достатъчни да изправят косите на хората, жалват се жителите на квартала. Освен това лятно време, катунарите се възползват от ваканцията на студентите и тарашат общежитията на общо основание.  Обикновено тяхната плячка била легла и бюра, защото просто нямало нищо друго.  Естествено, самите роми отричат, че обират неволните си комшии. Те си търсели работа и като нямат, тарашели кофите за боклук, но бате не бараме – оправдават се те.

Студентски град

От магазините им давали и храна с изтекъл срок на годност. От софийската община коментират, че са се пробвали поне 7-8 пъти да изселят двата табора, но ромите просто се премествали на друго място. Те тая поляна не е ваша, не е и наша, значи можем да си живеем тук, оправдавали се ромите, а по-отворените дори плашели с жалби до Страсбург и американския посланик.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/Vrxjdc9UsJY

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *