Цветан Цветанов с нов “Фолксваген Пасат” в Мусагеница

Цветан Цветанов

  Вицепремиерът Цветан Цветанов е в дъното на спечеления от фирмата „Порше БГ“ търг за подмяна на автопарка на Народното събрание. Срещу това шофьорът на силовия министър повече от половин година преди конкурса паркира в таен гараж в столичния квартал Мусагеница автомобил „Фолксваген Пасат„. Това разкриха хора от охраната на най-обичания зет в държавата. Гаражът се намира в сграда, обитавана от депутати и дипломати. Неотдавна народен избраник от ГЕРБ попитал вицето негова ли е новата кола. „Не, помогнах на шофьора ми да си я купи“ отговорил видимо притеснен Цветанов.

Според непредубедени политици возилото е част от комисионата, която МВР шефът е прибрал за сделката. Според хора от бранша Цветанов ще получи левовата равностойност на поне още два автомобила.

Поне такива са практиките. Но вицепремиерът си е заслужил всичко. Той дълго е лобирал депутатите да слязат от мерцедесите и беемветата и да се качат на „Фолксваген Пасат“. Както се очакваше, лансираната от него фирма спечели конкурса и сега 75 леки автомобила на цена всеки от по близо 49 хил. лева влизат в гаража на законотворците. Общата сума, която Народното събрание плаща на „Порше БГ“, е 3 651 375 лева.

За да се стигне до успеха в търга, Цветанов е манипулирал изискванията към вносителите на автомобили. Триумфът на фолксвагените дошъл, след като са били посочени задължителни характеристики, на които отговарят само немските машини от тази марка. Така например част от условията са били резервоарът да е с обем над 70 литра, задвижването да е 4×4 и да има задни стопове с LED светлини. Така на практика Цветарнов и неговите хора от „Порше БГ“ са си осигурили победата за сметка на „Мерцедес“ и „Шкода“, които нямат модели, покриващи всички тези измислени изисквания. Цветан Цветанов не за първи път се пуска в сделки, дискредитиращи го впоследствие.

Паметливи припомнят, че вицето стана известен с многобройните апартаменти, които се оказа, че е купил със заплатата си на държавен чиновник. Малко след това вторият гербаджия в държавата накисна тъста и тъщата си, че са му дали парите за скъпарските имоти.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *