Цветан Цветанов вади компромати за вота на недоверие!

Цветан Цветанов
Цветан Цветанов

С подмолни удари ГЕРБ се опитва да си осигури повече гласове „за“ на предстоящия вот на недоверие към правителството, научихме от депутати.

От седмица насам близки на Цветанов депутати са водили разговори с няколко от народните представители на „Атака“, които предпазливо крепят кабинета с гласовете си.

Истерията стигнала дотам, че хора на Волен Сидеров били притискани с компромати, които са събирани за тях от МВР. Условието „Гласуваш „за“ или излиза това“ било стар прийом на ГЕРБ, за да печели влияние в парламента.

БСП и ДПС ще имат общо 118 гласа при пълна мобилизация, пресмятат активисти. Двама от депутатите не ходят на работа, защото статусът им е спорен, след като бяха избрани за зам.-министър и шеф на ДАНС, но се оттеглиха от постовете.

Волен Сидеров изкарва уязвимите си депутати при гласуването
Волен Сидеров изкарва уязвимите си депутати при гласуването

ГЕРБ имат 97 народни представители и за да е успешно гласуването на вота на недоверие, им трябват повечето от гласовете на „Атака“.

„Вотът пак няма да мине дори няколко от „Атака“ да гласуват с ГЕРБ. Но после ще могат да се хвалят, че има пробив и хората на Сидеров са се осъзнали. Волен обаче знае кои са уязвимите му депутати от компроматите на Цветанов и вече е взето вътрешнопартийно решение те да не присъстват в залата“, разказва служител на Народното събрание.

Освен с нескопосани компромати националисти били убеждавани да подкрепят вота на недоверие и с манипулации. Един от депутатите на „Атака“ редовно бил закачан на тема „еничарин“, друг бил наричан подлога на Доган, убеждавали ги, че още не е късно да покажат кои са приоритетите на България. Те обаче възприемали това като желание на ГЕРБ да се върне във властта на всяка цена и били убедени, че за да стане това, ще се коалира с ДПС, срещу което сега недоволства.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *