Хитър трик срещу забраната за пушене – роми отнасят солените глоби!

Дискотеки и ресторанти масово назначават роми за управители

  Собственици на актуални дискотеки в центъра на София намериха хитър начин да се справят със солените глоби за тютюнопушене, които им налагат от Столичната здравна инспекция – назначават неграмотни роми за управители на заведенията си.

Схемата с мургав пишман чорбаджия, който да отнася наказателните актове, е приложена за първи път от хитова дискотека преди месец и половина и оттогава далаверата се радва на огромна популярност и сред останалите популярни нощни барове, ресторанти и дискотеки в центъра на София. Тъй като хитрият трик се разчул, от близо седмица се прилага и на други места в страната – засега има данни за Пловдив, Варна и курорта Банско, но най-вероятно схемата ще се приложи и на други места в страната.

„Даваш 200-300 лева на някой циганин и го правиш материално отговорно лице на фирмата, която се води собственик на заведението. Така глобите от наказателни актове следва да се платят от сламения собственик. Когато натрупа три глоби, циганинът се уволнява и на негово място се назначава нов „сламен“ управител“, описват схемата печени ресторантьори.

Според закона срещу пушенето собствениците на дискотеки плащат от 1000 до 1500 лева при първо нарушение и от 3000 до 5000 лева при второ. При трето провинение глобата е от 5000 до 10 000 лева плюс затваряне на дискотеката. Собственик на дискотека в столицата признава под сурдинка, че схемата с роми управители е измислена от мургави босове от „Факултето“, работещи за Киро Японеца. Те осигурявали между 15 и 20 неграмотни цигани седмично за нуждите на нощните заведения. Прибирали по 500 лева за услугата, като плащали на циганина кандидат-управител не повече от 150-200 лева.

„Едно популярно заведение в София сменя по двама управителя седмично – в понеделник започват с един, в четвъртък онзи вече е отнесъл три акта и на смяна застъпва друг ром, който се уволнява в понеделник. Куриозът е, че шефовете на въпросната дискотека обясняват пред инспекторите от Столична здравна инспекция, че гонят толкова често управители именно защото онези разрешавали на клиентите да пушат„, обяснява запознат с методите на хитрите кръчмари.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

6 Отговора за "Хитър трик срещу забраната за пушене – роми отнасят солените глоби!"

 1. Doko Doko   04.01.2013 at 16:59

  Само така. В тая даржава ако имах власт щях да разреша на народа да прави каквото си поика само да не гладува и яде от варелите. Ама гладни политици ко да праиш….

  Отговор
 2. BOQN   05.01.2013 at 18:50

  да се отнема имущество в полза на държавата…

  Отговор
 3. soll   06.01.2013 at 21:38

  Аре няма ли да се засрамят вече тия „управници“, че да вземат сериозни мерки веднъж. Всеки ден излиза нова смешка, на която да се посмеем и за която да ни се присмеят другите държави….Еее срамна работа! Трябва да превърнем България в монархия, така поне само една фамилия ще са алчни до време, а не да се сменят алчните през 4 години и да грабят и да разтурват и да не им пука за държавата….

  Отговор
 4. sheremeteva   08.01.2013 at 0:42

  Kafenetata sa za pushachi … koito iska zdravosloven jivot da hodi na maika si na .. Antraktida

  Отговор
 5. Мена   08.01.2013 at 1:14

  Българите не бягат от България заради цигарите малоумници..ами защото са им малки заплатите или няма работа..ок нека да бъде така да не се пуше в кафета и заведения,но защо не вземете мерки да промените България както в другите страни,почистете България,отворете нови заводи,дигнете заплатите..не само да казвате всичко ще се оправи след всяка изминала година и само цените да дигате

  Отговор
 6. Bojko.B   23.02.2013 at 18:16

  Пуша нарочно заради забраната…! Нарушавам закона с удоволствие…! Той е прокаран от престъпници които не ебавам..! Не плащам глоби и няма да си платя и данъците на управляващи мутри…!В Бургас си пушим, пишат разни глоби но не ги плащаме и си продължаваме да си пушим…! Нарочно..!! Щом няма завдения за пушачи ще пушим навсякъде..! Това е положението..!

  Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *