Хиляди нови безработни, заради наредба на ГЕРБ!

производствена линия за найлонови торбички

Според експертите, хиляди хора ще останат без работа, заради актуализираната цена на найлоновите торбички.

Българската Стопанска Камара и бизнесът от бранша ще понесат негативите от тази наредба. От началото на другия месец за торбичките ще плащаме такса от 35 стотинки.

Това притесни хората от бранша, защото резултата от след въвеждането ще бъде нови 3000 и 6000 души на улицата без работа. А какви ще са ползите от новата такса, тепърва ще се търси отговора в социален, икономически и екологичен план.

С това са се заели специалистите от Българската стопанска камара, както и представителите на бизнеса в бранша. Но първоначалното им мнение е, че новата такса е прекалено висока. Тази цена ще вдигне разходите на хората, които купуват тези изделия.

производство на найлонови торбички

А производителите сочат, че така нашата страна ще се превърне в държавата с най-висока такса в ЕС при най-слаб жизнен стандарт. По този начин производителите ще се принудят да влязат в бизнеса на черно или търговците да внасят найлонови торбички контрабандно от съседните нам държави.

Затова производителите ще настояват за законова рамка, гарантираща действителен екоефект и стимулиране на разделното събиране на отпадъците.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *