Хазартният бос Валтер Папазки продължава да върти мощния си бизнес, въпреки че е в затвора

Валтер Папазки

  Хазартният бос Валтер Папазки се разхожда из София като свободен човек, въпреки че официално е в затвора за убийство, научинаучихме от сигурен източник.

Бивши затворници разказват, че Папазки е в отлични отношения с ръководството на затвора и редовно ползва отпуски, за да излиза на свобода: „Папазки си гледа бизнеса, има много пари и
началството му козирува, все едно той им е шеф.

Това за нас, обикновените затворници, не можеше да стане“.

Валтер Папазки е осъден на 10 години за убийството на Валентин Алексиев-Лисицата, който е негов конкурент в бизнеса с рекет и хазарт през 90-те години във Враца. Папазки е сикаджия, а Лисицата е от ВИС, което в ония години означава „смъртни врагове“. След серия побоища между двете враждуващи групировки във Враца Валтер Папазки е отвлечен от висаджията, държан е във вила и е унижаван. След това влиза в затвора, а когато излиза, е убит. Поръчители на атентата са братята Папазки. По-малкият от тях, Георги, се издирва от Интерпол.

Ивелина Михалева

Валтер Папазки не е единственият богаташ, който рядко се задържа зад решетките, въпреки че има тежка присъда. Такъв затворник в София е бил и Митьо Очите. Но свободата, на която се радва за Валте скъсал си мина всяка седмица Папазки, е без прецедент у нас. Любовницата му Ивелина Михалева е собственик на най-голямата в България фирма за търговия с оборудване за казина.

Само в нея се осигуряват над 400 работници, освен това има и други дейности с други дружества! Източниците не изключват тайнствената дама да е в роднински отношения с друг сикаджия – Младен Михалев, защото Валтер и Маджо били приятели и много по-близки, отколкото с другите босове от СИК. С това бивши затворници си обясняват и мощния бизнес, който Папазки продължава да върти, въпреки че е в затвора.

Освен с Маджо Валтер Папазки е в близки отношения и с вдовицата на Стоил Славов и сина му Георги. Те имат общи начинания в бизнеса, но не ги развиват във времето заради съдебните процеси срещу Валтер Папазки.

„Папазки излезе най-хитър от всички сикаджии. Уж е в затвора, ама си е на свобода. Когато си поиска, прави огромни пари, явно с покровителството на държавата, но вече не е мутра, както едно време. Той наистина се промени в мисленето си и скъса опашката на гущера, както казваше Илия Павлов„, разказва за него бивш полицай, който е работил по разкриването на убийството на Лисицата.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *