Учителите остаряват, имаме само 300 млади педагози под 30 години!

Преподаватели

Страшната истина излезе в една статистическа справка в Министерството на образованието. Нашата страна е световен шампион по застаряващи учители.

Сега в българските училища средната възраст на преподавателите е 50-54 години, а в детските градини още по-зле, там даскалите са средно между – 54-59.

Оказва се, че под един процент от учителите на децата в България са млади учители под 30 -те. За това алармира шефът на учителския синдикат в „Подкрепа” Юлиан Петров. т.е. очаква се тази година едва около 300 млади учители да застанат пред учебната дъска, но това е оптимистичното очакване.

Главната причина за това състояние, не е в университетите, там си подготвят достатъчно на брой педагози, а в ниската заплата и не престижния труд.

учители

В момента държавата трябва да се замисли, какво ще стане след 5 години когато болшинството педагози ще влязат в пенсионна възраст и как да влее свежа кръв в техните редици – настояват синдикалистите. Според „Подкрепа“ е крайно несправедливо заплатите на държавните служители да се повишават, а тези на учителите да не мърдат с години!
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/ZDHl4UmpHps

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *