Ужас! Хлебарки плъпнаха из Външно министерство!

 

Външно министерство

  Хлебарки са плъзнали из кабинетите и коридорите на Външно министерство, оплакват се дипломати. Те подозират, че причината за появата на гадините е затвореният стол на ведомството.

Ведомствената закусвалня, в която се хранят служителите, ще остане затворена през цялото лято. Дипломатите са принудени да си носят сандвичи от дома. Именно покрай филиите със сирене и лютеница в министерството се появили неизтребимите хлебарки.

Дипломатите минали на суха храна, защото целият персонал на стола е командирован. През горещите месеци готвачите бъркат манджи в почивната станция на Външно министерство на Златни пясъци.

Отговорен за безобразието е Агенцията за дипломатически имоти АДИС ЕООД, която управлява и въпросния стол. Шефът на АДИС Пламен Георгиев не се е мяркал от две седмици във фирмата, разкриват подчинените му пред журналисти. Те твърдят, че не е и в отпуск. Подозренията са, че се е разтичал да си търси нова работа.

Хлебарки

Пламен Георгиев, който по образование е машинен инженер, е назначен по времето на Румяна Желева, която постави рекорд като най-кратко задържалия се външен министър. Преди това Георгиев е бил служител на регионалното министерство, а съпругата му е имала фирма за недвижима собственост.

Интересът и апетитите към АДИС са огромни, защото това е компанията, която стопанисва, отдава под наем и продава стотици луксозни имоти. От миналата година се подготвя приватизацията й, но междувременно в нея е настъпила пълна анархия.

Последната приумица на ръководството е да се правят усилено луксозни ремонти на жилища, които след това ще бъдат набързо продадени на обитателите им на възможно най-ниски цени.

Въпросните обитатели били предимно бивши и настоящи депутати на ГЕРБ и други симпатизанти на партията, успели да се наредят в престижните апартаменти. Те имали уговорки да си закупят реновираните домове срещу скромни суми.

Огромни пари са хвърлени от АДИС и за преустройство на сградата в „Лозенец“, в която преди време работеше Американското консулство. Веднага след ремонта там е настанена известната езикова школа АЛИАНС. Подчинените на Пламен Георгиев казват, че подобни ремонти са бездънна каца за лични облаги защото има много схеми, при които се изписват едни материали, а на практика се влага нещо съвсем друго. Освен това служителите негодуват, защото обновените апартаменти и сгради, за които са хвърлени толкова пари, се ползват предимно от наематели с нисък наем.

Още от миналата година се говори за продажба на АДИС. Тогава бе направен и доклад, който преброи, че дружеството има общо 351 имота, като 240 от тях са апартаменти. Оценката на компанията е за малко над 110 млн. лв. Интерес да я закупят имат много кандидати, като според отлично запознати, едва ли чужденци ще могат да се доберат до ценната фирма. Причината е естеството на имотите, които стопанисва АДИС. Та нали в миналото голяма част от дипломатическите апартаменти са били „обзаведени“ с подслушвателни устройства.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *