Турците искат да купят „Глобул”!

Globul става турски?

Най- големият турски мобилен оператор желае да инвестира у нас. От Turkcell казаха, че са направили запитване за предварителна оферта, за закупуването на вторият по големина български телекомуникационен оператор „Globul”, пишат от Reuters.

Целта на турците е да завладеят икономически територии, под формата на инвестиране в региона. Слухът за продажбата на „Globul” тръгна от това, че още през месец април се бяха повили слухове, че гръцкият телеком ОТЕ, която е собственик на „Globul”, се готви да продаде клоновете си в Албания, България и Румъния, за да обслужи дълговете си.

Друга мълва, която тръгна през лятото е, че немците от Deutsche Telekom имат интерес към българския телекомуникационен оператор „Globul”.

Vivacom

Тогава клюката излезе от устата на главния финансов директор на германския гигант Deutsche Telekom. Немците държат 40%-ен дял в гръцкия оператор OTE. Колкото до турците от Turkcell, те бяха сред потенциалните купувачи и на „Vivacom”. Да видим кой ли ще се окаже собственик- немците или турците?

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/9yXHtKcGtPk

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *