Съдбата на България зависи от възпитанието на младите! Лошо!!!

  В едно телевизионно предаване застанаха лице в лице гузно снижилата се председателка на парламента г-жа Ц. Цанева и бившият й съпартиец Георги Пирински. Гледаше я с презрение. Така, както трябва да се гледат всички, предали кауза за личен интерес и всички партийни ръководители, подслоняващи такива дезертьори. Защото, който е предал веднъж, винаги ще предава (Библията).

Цачева изказа становището: „… спасяваме младите граждани на нашата страна!…“. Как и с какво ги спасявате? Нима не знаете, че след като ГЕРБ пое управлението на държавата, за първи път от 1945 г. в управленските й стуктури е заличена най-важната институция след Министерския съвет. Институцията за младежта. Притурена е формално в глух коловоз към Образователното министерство.

Възпитанието на младите хора в едно общество е продукт на обществени отношения и процеси. Всеки компетентен държавен ръководител чрез програми като морал, религия, култура, етническа интеграция и толерантност, обществено-политически отношения, самодейност, спорт и много други си създава такава младеж, каквато му е необходима. Ще припомним на по-младите сънародници за фанатизираната младежка формация Хитлерюгенд на Адолф Хитлер, за Младата гвардия на СССР и т.н.

За нашите детски и младежки формации чавдарчета, пионери и комсомолците, които изградиха държавата ни и др.

Изоставени от държавни институции и при недостатъчен родителски контрол, децата ни стават и ще стават все по-лесна плячка на секти, наркодилъри, педофили. Още в 330 г. пр.н е. Аристотел е прозрял, че „Съдбините на империите зависят от възпитанието на младежта„.

Знаете ли какво става в държавата ни, госпожо Цачева? Всеки пети младеж е с разбита психика. Невижданата досега безработица сред младите ни сънародници ги води към прогресираща безнадеждна бедност. Вече наследствена. Това означава срив на задръжките и хаос в мисленето на поколенията. Пълзящият глад обхваща все по-голяма част от населението ни. Ежедневно все повече млади хора изпадат в социалните ниши и стават опасни за обществото. И за себе си… Самоубиват се… Самозапалват се. Други предпочитат бялото робство. Но и там вече не ни искат. Такава ли съдба завещава ГЕРБ на България? Именно управлението на ГЕРБ, а не на онези от „тройната“, защото Конституцията в Член 84-7 уточнява, че „Народното събрание създава, преобразува и закрива министерства по предложение на министър-председателя“. В момента обществото е настръхнало. Отстоява правата си. Настръхнали са и тези, които смятаха населението за парализирано. На обществения съвет какви ли не се явиха. Повече от 30 организации. Борци за свобода! Дори и профсъюзите, които вместо да поведат социалния протест се бяха снижили. Намаляват цената на тока. Значи могло! Това е прах. И то ситен. За заблуда. Печелят време да се организират. И ще успеят. Много са печени. Скалпелът, с който да изрежем тумора, разяждащ снагата българска, е бюлетината.

Да не допуснем нито едно лице или партия, управлявала страната през годините на прехода пак да ни яхат. Ще бъде завинаги. А прокуратурата като че ли се разсейва. За социално успокоение би трябвало да отнеме нечии паспорти. Профилактично. Дали не се подготвя представлението „избегалеви“ този път с масово участие? Защо не? Имат си вече осигурено предмостие в Южноафриканска държава!

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *