Стоичков изпуснал 750 бона заради Гриша Ганчев

Христо Стоичков
Христо Стоичков

Христо Стоичков е пропуснал чек за 500 хил. долара заради шашмата с ЦСКА, в която го набута бившият му работодател Гриша Ганчев. Сумата обещал да преведе в банковата сметка на Камата собственикът на руския гранд „Зенит“, но чепатият пловдивчанин го отрязал като кисела краставица от лоялност към милионера от село Микре.

Човек от клуба от Санкт Петербург се свързал с мениджъра на Ицо Мирчо Димитров приблизително по същото време, когато Ганчев имаше намерение да пристигне на „Армията“ в комплект с кавалера на „Златната топка“, като купи ЦСКА от Гърнетата.

Още тогава в пресата бе писано, че производителят на джипове и сокчета разиграва на малкия си пръст и „червените“ фенове, и Ицата. Замисълът на Гришата бил да разкара по най-елегантен начин Стоичков от Ловеч, тъй като да уволни футболна легенда №1, би било равнозначно да си обяви сам война със запалянковците, а и да си спечели враг в лицето на злопаметния Стоичков. Очакваното пропадане на сделката между Гришата и „Титан“, а и липсата на покана от негова страна Камата да се завърне отново под Вароша, затвърди версията.

Христо и Гришата поразтуриха приятелството си заради номерата на бизнесмена
Христо и Гришата поразтуриха приятелството си заради номерата на бизнесмена

Цялата тази въртележка спестила на бизнесмена по 50 хил. лева месечно, или общо 600 бона годишно, за заплатата на Стоичков, а на самия него му струвала 500 хил. долара (около 750 хил. лева – б.р.).

„От „Зенит“ бяха готови да извадят и повече пари, ако Ицо поне ги бе изслушал. Но той въобще отказа да разговаря с руснаците, забаламосан от Ганчев, че трябва да се върне на „Армията“ като месия“, казват приближени до Ицо.

Преди години, само за да изпълнява длъжността „съветник на президента“, „Ростов“ му обеща 1 милион долара. Бившият селекционер на националния отбор обаче не си заработи сумата в пълния й размер, тъй като не изкара в Ростов на Дон и половин сезон.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *