Стефка Костадинова и Свилен Нейков бесни от липсата на медали на Олимпиадата!

Стефка Костадинова и Свилен Нейков

Големите босове на българския спорт били бесни на спортистите, заради липсата на медали. Министър Свилен Нейков и председателката на Българския Олимпийски Комитет Стефка Костадинова излизат с нови предложения за подобряването на  постиженията на българските спортисти след катастрофалното ни представяне на Олимпийските игри.

Според статистиката в момента спортът в България е направил крачка назад с цели 60 години. Цялата тъжна истина лъсна след 20 години реформи. Според разчетите на спортното министерство и на БОК парите дадени за подготовка на нашите атлети съвсем не са малко, но резултатите се оказаха плачевни.

Това провокира Стефка Костадинова да  предложи нова форма, според нея когато има Олимпийски игри, останалите първенства – европейски, световни и комерсиални турнири, да се пренебрегнат и спортистите да се концентрират единствено върху Олимпиадата. Защото се видяло ,че в някои дисциплини спортистите били изморени и никакви ги нямало на терена. Куриозното било и, че силите в световния спорт се били изравнили, а българите сме изоставали.

Стефка Костадинова

Къде? Трябва да попитаме треньорите, федерациите, докторите… Имаме добра допинг лаборатория, отделят се средства за тренировки, желанията на спортистите били удовлетворени, но се връщаме с два медала – изводът какъв е? – ядосва се Костадинова.

От своя страна Министърът на спорта Нейков се закани, че ще затегне контрола при раздаването на пари на федерациите, за да стигат наистина тези средства за подготовка на спортистите, а не да потъват в джобовете на председателите на федерациите за коли, любовници и офиси.

Вече всеки един състезател щял да е наясно колко пари са отпуснали за неговата подготовка, каза той. Свилен Нейков също  е доста разочарован от представянето на нашите атлети и призна, че очакванията му за броя медали не са изпълнени.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/rIh2v4gCtfg

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *