Сотир Цацаров спасява Цветанов от Мирослава Тодорова и го правят главен прокурор

Сотир Цацаров

  Цветан Цветанов вече избра главния прокурор в лицето на Сотир Цацаров, шеф на Окръжния съд в Пловдив. Това е мнението на много магистрати, които наблюдават делото, което Мирослава Тодорова води срещу вицепремиера за клевета в пловдивския съд. Според тях то се превръща в залог Цацаров да оглави прокуратурата и да слее изпълнителната и съдебната власт окончателно.

По всичко личи, лобитата на вицето няма да се спрат пред нищо, за да смажат опитите на реформаторите за независима съдебна власт. Към този извод води и неочакваното обръщане на процеса срещу обвинителката Тодорова. С няколко процедурни хватки подчинената на Цацаров съдия Роглекова сътвори съдебен фарс, достоен за бананова република.

Цветан Цветанов

Тя показа съвсем ясно, че ще играе в мача на страната на вицепремиера и очевидно толерираше защитата му да дирижира посоката на съдебния процес. Адвокатът на Мирослава Тодорова – Даниела Доковска, напомни на подсъдимия Цветанов, че за да се оневини, трябва да докаже твърденията си, иначе те си остават просто клевета. Пловдивската съдийка Роглекова контрира с аргумента, че защитата има право да се организира така, както смята за добре. Въпреки това твърдение тя отхвърли искането на Доковска да бъде приложено към делото интервю на премиера Бойко Борисов. В него той заявява, че е препоръчал на Цветанов да се извини на Мирослава Тодорова. Доковска обясни, че това не е с цел да се покаже, че Борисов и Цветанов си говорят. Желанието е да се установи, че правителството всъщност няма доказателства, че Мирослава Тодорова има връзки с

Мирослава Тодорова

организираната престъпност. Извинение се дава само за неправомерни действия“.

На делото не липсваха и забавни моменти. Вещото лице, което очевидно играе по свирката на МВР шефа, заяви, че вече чувал по-добре записа с изказванията на Цветанов. Той прочете корекциите, които новият софтуер му е позволил да схване правилно. Така вместо „това ще рече“ той чул „топ срещу врабче“, „блиц към следващия въпрос“ пък възприел като „близко в“ и т.н.

Арогантното съдийстване на Роглекова подсказва, че Цветанов няма да се спре пред нищо, за да „назначи“ своя човек Цацаров за главен прокурор.

Въпреки, че делото бе отложено за 18 октомври, вероятно няма да приключи тогава, прогнозират от съдийската гилдия.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *