Сокола на тайна среща с Борисов и шефа на НСО след опита за покушение!

Знаменитата прегръдка между Доган и Бойко Борисов

  Тайна среща между Бойко Борисов, Ахмед Доган и шефа на НСО ген. Тодор Коджейков се е състояла вечерта на 19 януари след опита за покушение срещу доскорошния официален лидер на ДПС, научихме от отлично информирани източници. За нея първи съобщи ген. Атанас Атанасов, след което премиерът и ексшефът на охраната му Тодор Коджейков светкавично отрекоха.

„Среща между тримата наистина е имало и на нея е бил направен първи опит за предизборни договорки между ДПС и ГЕРБ„, категорични са нашите източници.

Ген. Тодор Коджейков

Борисов е настоявал пред Доган да не предявява претенции срещу началника на НСО, който е особено приближен на министър-председателя.

Острата критика срещу ръководството на една от най-важните служби в страната, гарантираща сигурността на политиците, можеше да предизвика крайно негативни реакции в Европа.

Тъкмо това е било най-голямото притеснение на Борисов, подхранвано от изявлението на председателя на парламентарната група на Алианса на демократите и либералите в Европейския парламент Ги Верхофщад.

След безпрецедентния опит за покушение над Доган в центъра на София той разпространи свое изявление, в което заяви, че ще поиска ситуацията у нас да бъде обсъдена в парламентарен дебат. „Власти в България трябва да подведат под отговорност незабавно извършителя на нападението“, заяви още Верхофщад.

Поведението на ДПС, както и на управляващите след тайната среща на 19 януари показва, че на нея Доган и Бойко все пак са си стиснали ръцете.

Новоизбраният лидер на ДПС Лютви Местан значително смекчи тона на критики към властта и ги насочи главно към Цветанов. Ген. Тодор Коджейков запази поста си, а гафът бе замазан с уволнение на началниците наличната охрана на Доган Георги Занев и на авангарда Георги Райков. „Исках повече охрана, отказаха ми! Махат ме, за да не си иде ръководството“, заяви веднага след уволнението си полковник Райков. Според нашите източници Доган се е съгласил на компромиса заради договорки, които е предложил Борисов. Притеснен от спадащото доверие към ГЕРБ министър-председателят е обсъждал с ДПС боса политическо споразумение. Залогът в него са министерствата на земеделието и околната среда, към които Доган винаги е имал бизнес апетити и би искал да контролира и след предстоящите избори.

„Договорката е на съвсем първоначален етап. Как ще се развият отношенията между ГЕРБ и ДПС, зависи от следващи преговори, както и от скандалите, които се очаква да избухнат в страната до изборите през юли“, твърдят нашите източници.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *