Служители на „Градска мобилност“ пак рекетират шофьори!

  Фирма „Градска мобилност“ рекетира масово хората, които искат да паркират временно в „синя“ и „зелена“ зона, заявиха потърпевши пред репортери. Проблемът е, че цената за центъра на София скочи двойно до 2 лв. на час, а никой не предлага талони за 30 минути. Оказва се, че единственият вариант е, те да се закупят от „Градска мобилност“. Нейните служители обаче могат да се видят изключително рядко по улиците.

В същото време от фирмата са направили невъзможни условията за продажба на талони от страна на търговските обекти в центъра на града. „Градска мобилност“ изисква задължително заверено удостоверение за актуално състояние от Агенцията по вписванията, а след това продава талоните на желаещите дистрибутори едва с 10% отстъпка.

Излиза, че даден търговски обект трябва да ги продава най-малко половин година без никаква печалба, защото прибира от 5 до 20 ст. за бройка. Затова и никой не иска да ги дистрибутира.

Липсата на талони за 30-минутен престой кара масово хората да пускат скъпи есемеси за 1 час. Те излизат по над 2 лв. заради цената на самото съобщение.

Друго масово нарушение, което прави „Градска мобилност“, е да изисква от кандидатстващите за винетен стикер за „синя“ и „зелена“ зона копие от нотариалните актове. Такъв документ трябва да представят и тези, които са подали бумагите си преди месец, но още не са заплатили стикерите. Новото изискване влезе тихомълком с поредното изменение на наредбата. То бе обнародвано на 25 септември. Хората са сериозно притеснени от промяната в правилата, защото изискването на нотариален акт е голям риск във времена, в които имотните измами у нас процъфтяват. Освен това служителите на „Градска мобилност“ не са компетентни да правят справки по нотариален акт, тъй като не са юристи. По всичко личи, че целта е да се приберат скоростно пари за винетни стикери от по 100 или 150 лв., защото новата наредба най-вероятно ще падне в съда. Това обаче ще стане не по-рано от 6 месеца.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *