Скандално! Държавата отпусна само 20 къщи на перничани за зимата! 600 бедстващи – остават на улицата!

Томислав Дончев

За съжаление на пострадалите от голямото земетресение през месец май, държавата ще отпусне само около 15-20 къщи в Пернишко.

Къщите трябва да бъдат закупени и монтирани до средата на октомври, преди да почнат студовете. Това е трудно за изпълнение, но би могло и да стане при добра организация и сътрудничество между местната и централната власт, призна си министърът по усвояването на еврофондовете, Томислав Дончев. За другите около 600 човека, които чакат със страх зимата, защото са останали без покрив, ще се вземат временни решения.

Пострадалите от земетресението още се борят с последиците

На най-бедните хора без собственост, наравно с онези, които са си построили незаконни жилища или са се самонастанили, няма да се дават домове. Според оценките на експертите, за да се преодолеят последиците от земетресението, ще са необходими около 2 млн. лв. Една сглобяема къща струва между 20 000 и 30 000 лв. и то в зависимост от това дали ще се включват в канализация или не, какъв тип монтаж ще е нужен и т.н.

Въпреки, че управляващите обещаха допълнително 700 000 лв., това дарение не беше обявено. Сега в сметката на общината има едва 170 000 лв. В другата тежко пострадала община, Радомир, положението е още по-драматично. Там постъпленията са … 5500 лв., алармира кметът Пламен Алексиев.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/obceo9EKHLA

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *