Сергей Кацаров е новият подслушвач на Републиката!

Сергей Кацаров

  Шефът на ГДБОП Станимир Флоров лансира свое протеже на висока позиция в МВР. Сергей Кацаров става началник на най-секретния отдел в министерството – „Оперативно-технически операции“.

Дирекцията беше създадена през 2008 г. след обединяването на две секретни служби, които се занимават с подслушване и проследяване. Кацаров е поставен на мястото на пенсионирания досегашен шеф Камен Костов. Според източниците чрез Кацаров неговият приятел Флоров слага ръка върху един от най-важните отдели в МВР, през който протича изключително ценна информация.

Двамата са близки от много години. Сергей Кацаров е завършил военно училище и веднага след това е постъпил на работа в МВР.

Станимир Флоров горе-долу по същото време се е дипломирал във военния профил на бившия физкултурен институт ВИФ. Както е известно, там е бил в един курс със Златомир Иванов – Златко

Станимир Флоров

Баретата. Известно време работи като обущар в квартал „Свобода“, а после става спасител на плажа на правителствената болница. С връзките на баща си, който е бивш кадровик на втори отдел на ДС, който навремето проследявал чуждите дипломати в България, Флоров постъпва в МВР. Той е назначен в същия отдел, който следи чужди дипломати в България. Точно там се засичат със Сергей Кацаров и оттогава са близки, твърдят хора от МВР. Комисията по досиетата обяви името на Сергей Кацаров като кадър на бившата Държавна сигурност.

Според данни на Комисията той е бил назначен като разузнавач във въпросния отдел II още през 1987 г.

В продължение на няколко години Сергей Кацаров работи в икономическото направление на Столичната дирекция на вътрешните работи, припомнят си негови колеги.

После се премества в ГДБОП. Според източниците е изтеглен от Станимир Флоров.

Досега Сергей Кацаров беше шеф на звеното, което се занимава с трансгранична престъпност В ГДБОП. От 2010 г. той е представител на МВР в Държавната комисия по хазарта.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *