Седем искания на майките към Бойко Борисов! Ако не ги удовлетвори – бунт!

Майки на протест

  За пореден път протестиращите ще призоват представителите на властта да вземат отношение към исканията в декларацията на майките. В нея има 7 основни точки, свързани с неадекватната социална политика и програми на правителството по отношение на жените по майчинство и децата.

В документа се настоява администрациите и държавните институции, предизвикали тоталния демографски срив да поемат отговорност за действията и бездействията си, които доведоха до драстично понижаване на раждаемостта у нас.

Декларацията беше депозирана във всички държавни институции, Министерския съвет, парламентарните групи, представителството на Европейския съюз в България и лично до президента и премиера на Република България.

До този момент отговори бяха получени от МС и Президентството.

И двете институции препоръчват комитетът да изпрати декларацията си на Министерството на труда и социалната политика, без да вземат каквото и да било отношение по въпроса. Със същото министерство измиха персонално ръцете си и президентът Росен Плевнелиев, и министър-председателят Бойко Борисов. Последният предпочете да се обърне към майките, като използва блюдолизците от обслужващите го медии.

Инициативният комитет ИК за ПГДБ вече е сформирал координационен щаб на националния протест.

Членовете на комитета са Евгения Тодорова, Кристина Милтенова, Анна Тодорова, Самира Мохамед, Николай Белалов и Елена Милушева. Към идеята се приобщиха младежките движения на партия „Свободен народ“, НДСВ, БСП, „Партията на жените“, ГОРД, Федерацията на свободните граждани, Гражданското движение „Промяна“, Сдружението на бащите за отговорно родителство, Сдружението на настоящите и бъдещи майки, „Бъдеще за Русе“, „Живот за България“, както и организацията „Екогласност“.

Очаква се и официалното потвърждение от други организации от цялата страна.

Всички участници в протеста се обединяват под мотото „Национална детеградация vs. управленска деградация – Ти решаваш!“.

Съорганизаторите на Бунта на майките подготвят протестни действия в София, Благоевград, Пловдив, Русе, Варна, Хасково, Сливен, Бургас и много други градове на страната.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Седем искания на майките към Бойко Борисов! Ако не ги удовлетвори – бунт!"

  1. Ива   09.02.2013 at 8:46

    време е тази държава да помисли за децата и майките и и да спре да подпомага циганите!

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *