Свидетел срещу Цветан Цветанов скри семейството си в чужбина

Цветан Цветанов
Цветан Цветанов

  Един от тримата основни свидетели срещу Цветан Цветанов по делото за незаконните подслушвания е извел семейството си в чужбина, се разбра от източник, запознат със случая, който отказва да назове името на застрашения.

Трите ключови фигури са Цветан Иванов, Камен Костов и Сергей Кацаров, бивши шефове в службата за подслушвания в МВР. В началото на разследването те бяха обвиняеми, но свидетелстваха срещу бившия вътрешен министър под угрозата да влязат в затвора вместо него. Пред прокуратурата те са разказали, че Цветанов устно им разпореждал да събират информация със СРС срещу политически опоненти и бизнесмени, нарочени за рекет от държавата по времето на ГЕРБ.

„Един от тези тримата е изпратил семейството си в чужбина. Той не се страхува толкова от Цветанов, колкото от едри бизнесмени с криминално минало, които имат интерес ГЕРБ да е на власт. Човекът е подложен на огромен натиск и заплахи. Дано да не се откаже от показанията си“, казва източникът.

Бившият шеф на МВР Сергей Кацаров
Бившият шеф на МВР Сергей Кацаров

Според него ще стане много интересно, когато тръгне делото и стане ясно, че техниката на МВР е подслушвала президента Росен Плевнелиев например, и то повече от три месеца. През 2012 и в началото на 2013 г. Плевнелиев и Цветан Цветанов са в открит конфликт и бившият вътрешен министър публично е изказвал съмненията си относно качествата на държавния глава.

„Тогава ситуацията беше друг, Цветанов имаше едни приятели които са врагове на президента отдавна, сега са врагове и на Цветанов и за него ще е много сложно да се обяснява за действията си. Оплел се е като пате в кълчища и няма полезен ход“, твърди адвокат, който подробности от документите по делото.

В последните две седмици е имало и срещи на разследващите с Радко Димитров – Отвертката, който е изтрил записите от незаконните подслушвания. За неговите показания като свидетел се борят и прокуратурата, и защитата на Цветанов.

Той е ухажван от двете страни защото държал ключа от изхода на делото. За него има съмнения, че си е събрал и частен архив от записите, които е правил по нареждане на началството, за да се застрахова, ако схемата бъде разкрита.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *