Реформаторския блок се цепи на трески

ДСБ искат Реформаторският блок да стане партия
ДСБ искат Реформаторският блок да стане партия

  Реформаторският блок е на път да се разцепи, преди да се е обединил, научихме от достоверни източници. Контактните групи на отделните партии и движения много трудно комуникирали помежду си и вече прехвърчавали първите искри.

Най-много негативи трупала Меглена Кунева, която се отнесла с ирония към идеята на ДСБ да превърне в партия Реформаторския блок. Според хора от обкръжението на лидера на Движение „България на гражданите“ подобно начинание за единна партия е налудничаво. Кунева била предпазлива и при всяка инициатива за привличането към блока на нови формации. Засега бившата кандидатка за президент предпочитала обединението да се капсулира.

Меглена Кунева
Меглена Кунева

Много негативи предизвиквало и присъствието в обединението на Народната партия „Свобода и достойнство“ на Касим Дал и Корман Исмаилов, която е директно протежирана от турското правителство. „Това е намеса на чужда държава във вътрешните работи на суверенна страна, член на Европейския съюз“, негодуват реформатори с по-ярко изразено патриотично чувство.

В същото време обаче лидерите на другите партии държат на Дал и Исмаилов, защото те на практика са банката на Реформаторския блок. Двамата и партията им разполагали с огромни средства, които щели да помогнат в следващата предизборна кампания. Най-много гласове срещу „Свобода и достойнство“ идвали от СДС и от „Синьо единство“, докато „Зелените „, ДСБ и “ „България на гражданите“ били по-толерантни.

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Реформаторския блок се цепи на трески"

  1. Сава   02.10.2013 at 16:34

    Да се разцепат и СЦЕПАТ БУКВАЛНО! Тези хора са бригада на Иво Прокопиев и се чудят как да се докопат до властта!

    Отговор
  2. 1   30.11.2022 at 15:07

    1

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *