Радко Янкулов назначи любовницата си за шеф на БНР!

Радослав Янкулов
Радослав Янкулов

  Нещо страшно се случва в БНР, хората са в ужас от безбройните уволнения на новия директор на радиото Радослав Янкулов, научихме от достоверни източници. След първоначалния ступор от шефския пост, продължил около в месец, в който бившият спортен журналист хал хабер си е нямал какво да прави, в последно време, очевидно окопитен от властта, той коли и беси.

Вместо да се занимава с програмната схема, Янкулов има една-едничка цел – да уволнява и да показва мускули на служителите в радиото. Има си и помощник, разкриха служители на БНР. Наскоро новият директор е счел за уместно да назначи не кого да е, а дългогодишната си любовница за изпълнителен директор на радиото.

Връзката му с Михаела Божидарова е публична тайна, тя е бивша фотографка, за която този пост си е чиста манна небесна. Двамата са тандем в кревата от години, а вече и на работното място, на което освен с гонения на хора, с друго не се занимават. Първите им жертви по подразбиране са били кадрите на бившия генерален директор Валери Тодоров. Наскоро и съвсем тихомълком тези дни Янкулов освободил и самия Тодоров, който след изтичане на двата му, смятани за успешни мандата, караше отпуска като директор на радиоразпръскването. На този пост той бе преди да стане генерален директор.

Янкулов не откъсва очи от Михаела
Янкулов не откъсва очи от Михаела

За Янкулов – Божидарова реваншизмът е на първо място категорични са журналистите, които дори спестяват част от скандалното поведение на двойката. От бивши колеги на бившата фотографка обаче е известно, че тя се подкарва още от ранния преди обед с бутилка бяло вино, което допълнително й помпа силите да броди по коридорите като господарка.

Вечер, под ръка с още две посръбнали дами от рекламата, тя едва уцел-вала изхода на медията. Казват, че за подобни магарии Божидарова била уволнена навремето от БНР и сега си отмъщавала. Предизвикателно обличащата се дама още от първия си работен ден веднага се заела да се кичи с белезите на началник. Най-напред започнала с ремонт на собствения си кабинет, където монтирала климатик. Той вече може да се види като единствен такъв обект на фасадата на обърната пирамида на радиото, където досега никой не си е позволявал да загрозява фасадата заради забраната на общината. И двете сгради на радиото са архитектурни паметници.

В последния месец новото ръководство погнало даже чистачките. На въпроса „защо“ отговорът бил – да ни имат страха. Божидарова като грижовна метреса неотлъчно съпровождала радиобоса навсякъде и полека-лека обсебвала властта в медията. Тя имала амбицията да превърне рекламно-издателската къща на БНР в Търговска дирекция, която да е на нейно пряко подчинение.

Реформаторският тандем Янкулов – Божидарова все още не може да съчини нова структура в БНР, веднъж вече върната от СЕМ. Лично за целта в медията пристигнал шефът на медийния регулатор Гого Лозанов, който бил силно разтревожен от не особено сполучливия избор на ръководства в двете обществени медии.

Сред масовите гонения има и едно справедливо – отстраняването на Величко Конакчиев от стола на водещ на легендарното предаване „Неделя 150″. Той отдавна злоупотребява с чашката и свалянето му от ефир в крайна сметка е съвсем редно макар и поднесено с неуважение към дългогодишния му стаж и опит. Янкулов реално рекламира политиката си на управление именно с оттеглянето на Конакчиев. Зад този акт обаче се крият други, за които мотиви няма, тъй като са плод единствено на реваншизъм, разкриват от БНР.

Поредният уволнен бил началникът на Радио България Валентин Стоянов, след като дирекцията дала силен отпор на Янкулов, който предложил програмите на чужди езици да се наричат Интернет България. Набързо му обяснили, че марката Радио България е позната в цял свят, и то повече от 70 десетилетия. Безобразията не спират дотук. На програмния директор Иво Тодоров, личен приятели и протеже на президентския човек в СЕМ Мария Стоянова, пък му се видели много новините в „Хоризонт“ и предложил да ги „разредят“. Това хвърлило в смут и недоволство хората от информационно-музикалната медия, която възприела другояче намека. Пък и без това журналистите са шокирани от превръщането на програмата във филиал на футболните клубове. От „Христо Ботев“ пък били потресени от идеята на Иво Тодоров да се води по двойки. Известно е, че Тодоров беше приятелче с Милен Цветко в Нова тв и изглежда оттам е изкопал идеята.

Постепенно напрежението в радиото расте, след като едва на третия месец бе публикувана силно освежена концепцията, с която Янкулов кандидатства за генерален директор. На препитването през май в СЕМ, преминало в шеги и закачки, той обяснил като основна своя цел хората да идват с радост на работа, след като им увеличи заплатите. Радостта вече се стопи, въпреки че Янкулов поиска 100 дни доверие, а за повишение на заплатите вече не се говори.

Хората в БНР се чувстват като заложници заради слуховете за съкращения и приватизация. Казват, че идеологът на гонките в БНР бил главният секретар на СЕМ Борислав Шабански, известен с двете си досиета от Държавна сигурност, със силен усет към „бизнеса“. Известен с пристрастието си към луксозните возила, наскоро след изборите на шефове на двете обществени медии той си купил поредното порше.

Шабански има още една страст – уискито. На пияна глава най обичал да се хвали, че вече той управлява радиото. Клюката даже твърди, че той решава кой да спечели обществените поръчки, а за медийните партньорства пък тежала думата единствено на „агента“ Иван Тенев, близък приятел на радиобоса и негов личен съветник и стилист.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *