Прокурор Светлозар Костов заплашва колегите си: Ще преровя компютрите ви!

Светлозар Костов
Светлозар Костов

  Продължава поредицата от разследвания, разкриващи как бившият вътрешен министър Цветан Цветанов и неговият приятелски кръг са рекетирали бизнесмени, подслушвали са хора и са отстранявали политически противници.

Едно от главните действащи лица в групата на „Октопода Цветанов“ е известният със злополучните си медийни изяви прокурор Светлозар Костов, прославил се със снимка със зимни кънки в ръце, с която се похвали, че е осъдил световния шампион Максим Стависки.

Светлозар Костов е прокурор и по най-шумното дело през последните години – „Октопод“. То бе обявено за гордостта на Цветан Цветанов, но вместо да разкрие връзките между власт и престъпност, се трансформира в елементарен спор за неизяснени бизнес отношения отпреди десетилетия.

Преди дни колеги на Светлозар Костов му обявиха война заради негово неадекватно поведение кьм тях, след като той се провали с гръм и трясък в конкурса за ръководител на Апелативната специализирана прокуратура на 3 октомври.

Станимир Флоров
Станимир Флоров

В Специализираната и Апелативната специализирана прокуратура в момента е невъзможно да се работи нормално. Колегите са подложени на нечовешки натиск от шефа на спецпрокуратурата Светлозар Костов“, заявиха за журналисти авторитетни магистрати.

Напрежението в спецпрокуратурата ескалирало, след като любимият прокурор на Цветан Цветанов – Светлозар Костов, се провали в конкурса за шеф на Апелативната специализирана прокуратура и не получи нито един глас в своя подкрепа. След издънването си той светкавично се оплака при личната журналистка на ГЕРБ Люба Кулезич, че изборът, проведен от Висшия съдебен съвет, бил нечестен, без да даде каквито и да е смислени обяснения за това.

Светлозар Костов се бореше за шефското място в конкуренция с колежката си Даниела Попова, която единодушно бе избрана от ВСС да заеме поста. Пред Кулезич Костов се опита да обясни пълния си провал като ръководител на спецпрокуратурата с гафове на подчинените си. Кулезич услужливо не коментира със събеседника си как обикновено раздираният от противоречия Висш съдебен съвет този път единодушно отсвири Костов и предпочете неговата конкурентка.

Станимир Флоров редовно инструктираше Костов
Станимир Флоров редовно инструктираше Костов

Заради поредните неадекватни медийни изяви на Светлозар Костов 9 прокурори от спецпрокуратурата изпратиха писмо до Висшия съдебен съвет, в което изразяват обидата си от изказванията на Костов, който по време на заседанията по делото „Октопод“ редовно беше инструктиран от бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров което бе документирано в пресата със снимки.

В подкрепа на колегите си прокурори от Апелативната спецпрокуратура също изпратили писмо до ВСС със сходен текст.

След като разбрал за писмата, изнервеният Костов свикал сибрание на обвинителите от спецпрокуратурата и ултимативно поискал виновниците да се явят на следващия ден в кабинета му. Най-скандалното е, че заявил, че ще прерови компютрите им, за да разбере кой е писал писмото.

След абсолютно неадекватното му поведение обвинителите от спецпрокуратурата са изпратили сигнал до Висшия съдебен съвет, в който заявяват, че Костов започва „лов на вещици“, и настояват ВСС да вземе незабавни мерки спрямо него. В противен случай те искат да бъдат преместени в други прокуратури.

Преди дни стана ясно, че скандалният Светлозар Костов е командирован в Софийската градска прокуратура до приключването на делото „Октопод“. Главният прокурор Сотир Цацаров също разкритикува подчинения си, като заяви, че не приема начина, по който говори.

За да замаже пълния си провал, магистратът с кънките заяви: „Преживях три ревизии, срещу мен бяха подадени пет сигнала подложен бях на инспекторски проверки, трябваше да се обяснявам какъв съм и какъв не съм. Много мислих дали всичко това е резултат от променената конюнктура или заради участието ми в делото „Октопод“.

Светлозар Костов беше дотук с прокурорската си кариера. За всички стана ясно, че той измислен герой и няма никакви професионални качества като държавен обвинител. С възпитаника на ВИФ Цветанов са като две капки вода, коментират в кулоарите на съдебната система.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Прокурор Светлозар Костов заплашва колегите си: Ще преровя компютрите ви!"

  1. ЖГЖГ ЖЖОЖ   31.10.2013 at 14:54

    НИКОЙ ОТ ПРОКУРОРИТЕ В СПЕЦПРОКУРАТУРАТА НЕ Е ПОДЛАГАН НА НИКАКЪВ НАТИСК, НИТО ОТ ШЕФА ИМ КОСТОВ, НИТО ОТ ДАНИЕЛА ПОПОВА. НАТИСКЪТ Е ОТ ГРУПИЧКАТА НА НА Б.С., КОИТО СА ОБЕЩАЛИ НА ПРОКУРОР ДУКОВА ПОСТА НА КОСТОВ, ТАКА СЕ ГОВОРИ, ИЛИ ПОНЕ ЗАМ.АПЕЛАТИВЕН СПЕЦ ПРОКУРОР; НА ПРОКУРОР АНДРЕЕВ ШЕФСКОТО МЯСТО ИЛИ ПОНЕ ДА НЕ БЪДЕ ДЪРПАН ЗА ДАНЪЧНИТЕ ДЕЛА, ЗА КОИТО Е ПРЯКО ОТГОВОРЕН; НА ПРОКУРОР ГАНЧЕВА ДА НЕ Я ДЪРПАТ ЗА КОРУПЦИОННИТЕ Й ДЕЙСТВИЯ ОТПРЕДИ ДЕСЕТИНА ГОДИНИ, КОГАТО БЕШЕ ДЯСНАТА РЪКА НА КЪРЖЕВ В СРП И МИЗАТА И ПО ДАННИ НА АДВОКАТИ БЕШЕ ПОНЕ 5 000 ЛВ. ИЛИ ВАЛУТА,; НА ПРОКУРОР МОЙСЕВ, ЧИЯТО РЕАЛНА ОЦЕНКА ОТ КОНКУРСА Е 4.90 ПО СОБСТВЕНТЕ МУ ДУМИ, А НЕ, КАКТО Е ОТРАЗЕНО В ПРОТОКОЛА , 5.90 – СА МУ ОБЯСНИЛИ, ЧЕ ДЪЛЖИ ВРЪЩАНЕ НА УСЛУГАТА; ЗА ЧАВДАР АНГЕЛОВ И ЕМИЛ ГАЛИПОНОВ ДА СИ ПОГЛЕДНАТ НАСРАНИТЕ ЗАДНИЦИ ОТ НЕДАЛЕНОТО МИНАЛО В СГП – НЕ ЗНАМ ДАЛИ НЯКОЙ ОТ ТЕЗИ ДВАМАТА, СЛУГИ НА ВСЯКА ВЛАСТ, ИМАТ ВЛЯЗЛА В СИЛА ПРИСЪДА ПО ЗНАКОВО ДЕЛО. А АВТОРЪТ НА ТАЗИ МРЪСНА ПУБЛИКАЦИЯ, Т.Е ТРАКТОРА, ДА СИ ЗНАЕ, ЧЕ НЕ ВСИЧКИ ГИ Е СТРАХ ОТ НЕЗАКОННИТЕ МУ ПОДСЛУШВАНИЯ, СЕКС КОМПРОМАТИ И ПОБОИ НАД ЖУРНАЛИСТИ, АКО НЕ Е КОСТОВ ДРУГ ПРОКУРОР ЩЕ ТИ ДОВЪРШИ ДЕЛОТО, ТИ СИ ПРОСТО ЕДИН ПОМАК ОТ СЕЛО БАБИНЦИ, КОЙТО СИ ВЪОБРАЗЯВА, ЧЕ Е ПО – СИЛЕН ОТ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА,,АМА НЕ!

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *