Продават TV7 на гърци!

Николай Бареков
Николай Бареков

  Собствениците на ТВ7 са на път да финализират сделката за продажбата на телевизията на гръцки медиен магнат.

Купувач е компанията „Антена“, която преди години стопанисваше Нова ТВ, а през 2008 г. я продаде за рекордните 620 милиона евро на шведския медиен гигант MTG. Като клауза от сделката гърците нямаха право да придобиват нова собственост в България в продължение на пет години. След като този срок изтече, в различни сайтове се появиха предположения, че „Антена“ ще купува Би Ти Ви. Информацията

Павел Станчев
Бившият шеф на Нова ТВ Павел Станчев

не се оказа съвсем точна, защото гърците са се спрели на далеч по-евтината ТВ7, в която през последните години бяха инвестирани десетки милиони левове и която до днес работи на загуба. Според нашите източници сделката се отложила във времето, защото Пеевски поискал много висока цена, а одит на проверка показала доста плащания, правени на ръка без съответното счетоводно оформление.

Сега приключвал вторият одит на телевизията, а двете страни са се договорили и за по-ниска сума която все още не ни е известна. Очаква се одобрение от съответните държавни институции и съвсем скоро сделката ще бъде факт, твърдят източниците. Според тях новият шеф на ТВ7 ще бъде Павел Станчев, който оглавяваше „Нова“ когато беше гръцка собственост. След продажбата й Станчев стана съветник по инвестициите към борда на директорите на „Антена“, а в гилдията е смятан за един от най-добрите професионалисти в тази област. С продажбата на ТВ7 окончателно ще приключи и ерата „Бареков“ в тази медия, олицетворяваща поръчковата журналистика по времето на ГЕРБ.

Още сензации:

loading...

8 Отговора за "Продават TV7 на гърци!"

  1. divaluna   31.08.2013 at 9:35

    Жалко, ако Бареков не представлява вече тв7, той е лицето и духа на тази телевизия.Благодарение на такъв журналист от неговата класа тв7 стана една от водещите и популярни телевизии.

    Отговор
  2. divaluna   31.08.2013 at 9:39

    Има такова излъчване Бареков, което почти никой журналист в България няма и така умее да говори, незнам защо искат и дали могат да го изместят

    Отговор
  3. Иван Василев   31.08.2013 at 11:30

    Едва ли ще се стигне до махането на Николай Бареков,защото гърците са далновидни и не биха допуснали да изгонят най-голямата звезда на телевизията.

    Отговор
  4. Иван Василев   31.08.2013 at 11:32

    Дори и да се стигне до такъв момент със закупуването на ТВ7,макар че лично се съмнявам.Гърците си ги спомняме от присъствието им в Нова ТВ, с многото инвестиции и значително по-добрият мениджмънт,спрямо сегашните собственици там.

    Отговор
  5. Иван Василев   31.08.2013 at 13:01

    Няма как да се случи това. Дори и да дойдат гърците – няма да изгонят Бареков.

    Отговор
  6. kami77   31.08.2013 at 16:14

    TV7 беше единствената телевизия, която в прословутия ден за размисъл , който по стара традиция е ден на летаргия пред неизбежното повтаряне на манипулираните изборни резултати от 20 г. насам, направи зрителите съпричастни с политическата ганьовщина на ГЕРБ в Костинброд.Като че ли, в този ден обществото трябваше да е изцяло глухо, сляпо и отъпяло, за да не обръща внимание на никакви мафиотщини и бандитите на ГЕРБ

    Отговор
  7. kami77   31.08.2013 at 16:20

    Да, ама не, както казваше един известен журналист. Благодарение на ТВ 7 истината стана достояние на всички и ГЕРБ пийна една студена вода. И това е само един от примерите за истински обществена телевизия, каквато стана ТВ 7 при Бареков.

    Отговор
  8. ivana ivanova   01.09.2013 at 10:22

    Тв7 беше единствената, която в прословутия ден за размисъл , който по стара традиция е ден на летаргия пред неизбежното повтаряне на манипулираните изборни резултати от 20 г. насам, направи зрителите съпричастни с политическата ганьовщина на ГЕРБ в Костинброд.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *